Ще имаме нова шампионка от Шлема: Рибакина обезличи Халеп и е финалистка на Уимбълдън!

от в 19:04 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Симона Халеп изглеждаше като твърда фаворитка в полуфиналния си двубой на Уимбълдън, след като нямаше загубен сет в хода на турнира. Румънката показваше сериозен напредък в играта си, откакто започна работа с Патрик Муратоглу и даваше вид, че е способна да спечели за втори път в кариерата си титлата на "свещената трева".

Рибакина пък никога досега не беше достигала фазата на финалната четворка в Големия шлем, но това по никакъв начин не я притесни и тя изнесе едно от най-доминиращите представяния в дамската надпревара, за да преодолее съпротивата на именитата си съперничка - 6:3 6:3. Казахстанката беше по-добрата тенисистка на корта от началото до края и напълно заслужено намери място във финала на състезанието, където я очаква сблъсък срещу световната номер две Онс Жабер.

23-годишната състезателка стартира ударно срещата, като загуби само една точка в откриващите си две подавания и веднага съумя да отмъкне сервиса на Халеп. Дебютантката в тази фаза не показваше никакво притеснение и пласираше сериозно количество асове. Рибакина дори беше на ръба да реализира втори брейк, ала някогашната номер едно не позволи да изостане толкова фрапантно в резултата. 17-тата поставена обаче по никакъв начин не се разколеба и влезе в поредица от завършващи удари, които я отведоха до спечелването на сета.

Бившата шампионка изглеждаше в своеобразен колапс, след като направи няколко двойни грешки в началото на втората част и веднага инкасира пробив. Тогава световната номер 18 най-после демонстрира част от нейните най-добри качества и достигна до паритет при 2:2. Това се оказаха последните позитивни прояви на фаворитката до края на срещата, защото нейният начален удар я предаде изцяло и инициативата премина изцяло в полето на казахстанката, която сложи точка на спора с феноменален ретур уинър.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нова шампионка от Шлема: Рибакина обезличи Халеп и е финалистка на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | Обзори | симона халеп | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook