Щефи Граф вярва, че Серина ще подобри рекорда й

от в 12:22 на 09.03.2016
Tennis.bg

Щефи Граф изрази увереност, че Серина Уилямс ще подобри рекорда и от 22 титли в Големия шлем в Откритата ера на тениса при дамите. Германката уточнява, че би се радвала, ако това се случи.

До момента Уилямс има 21 трофея от най-престижните четири в тениса. Тя пропусна възможност да се изравни с Граф във финала на Откритото първенство на Австралия, където отстъпи сензационно на германката Ангелик Кербер.

"Сигурна съм, че тя ще подобри рекорда. Вярвам, че това ще се случи," заяви Граф пред AFP.

46-годишната бивша №1 доминираше в тениса през 80-те години и началото на 90-те.

"Дадох всичко от себе си в тениса и се чувствам чудесно от това, което постигнах. Щом някой друг има подобен шанс, аз се радвам за него," споделя още съпругата на Андре Агаси.

През 1988-а Граф осъществява впечатляващ календарен голям шлем, а освен това печели златния медал от Олимпийските игри в Сеул.

"Сервисът на Серина Уилямс е най-мощният удар в историята на женския тенис. Никой не се е доближавал до тази нейна мощ и физика."

Граф също така хвали Симона Халеп и Ангелик Кербер, които не притежават същата сила, но въпреки това намират начини да постигат максимални резултати. "Тренирала съм с Кербер и знам нейните възможности. Тя може да бъде много успешна и оттук нататък, защото се чувства добре на всички настилки. Сега трябва да си вярва повече, за да постига отново подобни успехи."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щефи Граф вярва, че Серина ще подобри рекорда й Tennis.bg
Теми:  
серина уилямс | тенис рекорди | щефи граф

Коментари





Следвайте ни в Facebook