Шварцман: Медведев е неуважителен и трябва да преосмисли поведението си на корта

от в 18:44 на 11.01.2020
Диана Андреева
По време на мача между Даниил Медведев и Диего Шварцман в четвъртък, руснакът изпадна в емоционална криза. В четвъртфиналния двубой на ATP Cup Медведев удари стола на съдията два пъти с ракетата си по време на разгорещен монолог. След това ядосаният руснак продължи мача и в крайна сметка се наложи с 6:4 4:6 6:3. Благодарение на успеха, Даниил изведе страната си на полуфиналите, но там руснаците отстъпиха на Джокович и неговия тим.



Какво всъщност предизвика Медведев? Двамата играчи неочаквано започнаха разгорещен разговор. Не е ясно какво точно са си казвали, но съдията Мохамед Лаяни беше принуден да се намеси, разделяйки разгневените тенисисти.



Тогава Лаяни присъди наказание за неспортсменско поведение на Медведев, но не и на Шварцман, което предизвика руснака. Приближавайки се към съдията, за да постави под въпрос отсъждането, Даниил удари два пъти стола му със своята ракета. Впоследствие подгласникът на US Open 2019 бе наказан с отнемане на точка.

В интервю за ESPN Шварцман сподели: „Казах на Медведев на мрежата, че е страхотен играч, но като човек трябва много да се промени. Той е много неуважителен на корта и върши неща, които не е нужно да прави."



След случилото се Медведев разкри, че очаква да бъде глобен за инцидента, но нищо извън това: ,,Нищо не се е случило със стола, никой не е пострадал. Не съм счупил рекетата си, затова не очаквам да получа  някакво друго наказание освен парична глоба", каза той след мача.

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шварцман: Медведев е неуважителен и трябва да преосмисли поведението си на корта Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook