Шварцман с успех над Рууд, Гарин допусна поражение

от в 23:25 на 23.08.2020
В


Диего Шварцман откри участието си на кортовете в Ню Йорк с успех над клей специалиста Каспър Рууд. Аржентинецът започна нестабилно, ала съумя да подобри много играта си и след 7:6(2) 6:3 си гарантира място във втория кръг на надпреварата.

Първата част между двамата бе изцяло подчинена на грешките от дъното на корта, като първоначално Рууд бъркаше значително повече, докато впоследтвие ролите се размениха и по-непостоянен стана Диего. В крайна сметка след ранна размяна на брейкове, двамата успяха да удържат всичките си подавания и напълно резонно изхода на сета се реши в тайбрек. Tам обаче Диего доказа защо е по-добрият тенисист и след серия от отлични отигравания и феноменален ретур при 6:2, Шварцман успя да излезе напред в отделните части.



Трудностите и грешките останаха в първия сет за Диего и аржентинецът стана много по-убедителен и концентриран до края на двубоя. Номер 13 в света проби още в първото подаване на Рууд след красив бекхенд по правата, като се отличи със страхотни слайсове и много дълбочина в играта си, аржентинецът затвори частта в своя полза с 6:3.

Двубоят между Кристиан Гарин и Аляж Бедене започна изключително интересно с пробив още в първото подаване на чилиеца.
Бедене реализира дебютната си възможност, но не се възползва от шанса да поведе, тъй като Гарин реализира моментален рибрейк. Колебанията в играта и на двамата състезатели продължиха, след като чилиецът не успя да стабилизира подаването си и допусна още един брейк, като в резултат словенецът поведе с 3:1.



С течение на развитието на двубоя тенисистите влязоха в ритъм и след голям брой нереализирани шансове от страна на Гарин, първата част завърши с 6:4 в полза на словенеца. До края на първия сет и двамата бяха допуснали по 4 двойни грешки, като броят на асовете беше 7:3 в полза на Бедене.

Втората част започна по подобен начин, след като и двамата си размениха по един пробив в началото на сета за 1:1. Следващото колебание дойде от страна на чилиеца, който допусна спад в играта си и първото си подаване, което позволи на съперника му да поведе с 4:2. Кристиан не успя да стигне до точка за връщане на пробива и се стигна до 5:3 в полза на словенеца. Деветият гейм беш изпълнен с пропуснати шансове от страна на Бедене да затвори мача на подаването на южноамериканеца, като не реализира нито един от двата мачбола.


Бедене трябваше да сервира за спечелването на мача, но не беше достатъчно категоричен и позволи на шампионът от Рио да реализира още първата си възможност за пробив, като изравни резултата на 5:5. Гарин не успя да запази постоянство в играта си и допусна нов брейк, като по този начин позволи на съперника си да сервира за спечелването на мача за пореден път.

Словенецът не удържа на напрежението и допусна рибрейк, като по този начин Гарин вкара втората част в решителен тайбрек, който завърши с 10:8 в негова полза. Третата част приключи изключително бързо след 37 мин, тъй като световният номер 18 не можеше да намери очертанията на корта и сдаде частта без дори да вземе гейм.

гарин









Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман с успех над Рууд, Гарин допусна поражение В

Коментари





Следвайте ни в Facebook