Шварцман навакса сет, два пробва пасив и мачбол, за да победи Фокина в Кьолн

от в 19:03 на 23.10.2020
Валери Андреев

Диего Шварцман оцеля по феноменален начин, съумявайки да се върне от сет, два пробива пасив и мачбол за съперника си, за да намери място на полуфиналите в Кьолн. Аржентинецът бе по-устйчив в хода на двубоя и след 2:6 7:6(3) 6:1 надделя над борбения Алехандро Давидович Фокина.

Фокина започна превъзходно срещата, повеждайки с два брейка и 3:0, а въпреки че опонента му навакса единия пробив пасив и се завърна за 3:2, оттам насетне испанецът успя да бъде много убедителен и затвори частта с 6:2.

През втория сет двамата започнаха с размяна на по един брейк в началото и на по едно успешно взето подаване за 2:2, но отново Фокина вдигна нивото си, с което се откъсна от опонента си с 5:2. Последва многo оспорвано подаване на Давидович, в което испанецът дори пропусна мачбол, като поне за момента Шварцман оцеля, а впоследствие Диего дори поведе при 5:4 за опонента му с 0:40, а въпреки някои трудности, все пак се завърна в двубоя и изравни за 5:5.

Оттук нататък Диего отново навакса пробив пасив, за да може да изравни за 6:6 и да вкара този толкова дълъг и труден сет в тайбрейк. В него обаче въпреки кошмарна грешка на аржентинеца в началото, той съумя да изравни в отделните части, а в третия сет категорично завърши вече започнатия обрат и си гарантира място на 1/2-финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман навакса сет, два пробва пасив и мачбол, за да победи Фокина в Кьолн Валери Андреев
Теми:  
алехандро давидович фокина | диего шварцман | кьолн 2

Коментари





Следвайте ни в Facebook