Швьонтек премина през първия си сериозен тест и е сред най-добрите осем в Мелбърн

от в 12:35 на 24.01.2022
Владислав Риждов

Ига Швьонтек стигна безпроблемно до осминафиналите на Откритото първенство на Австралия и бе в серия от шест поредни спечелени сета. Днес обаче пладата полякиня премина през първия си сериозен тест, след като надделя в оспорвана битка над една от приятните изненади в Мелбърн - Сорана Кърстя. Швьонтек имаше своите възходи и падения, но бе по-стабилна във важните моменти и се класира за четвъртфиналите след 5:7 6:3 6:3 и очаква победителката от мача между Кая Канепи и Арина Сабаленка.

Румънката започна отлично срещата и рано излезе напред в резултата с 2:0. Кърстя показа добра игра от ретур, а впоследствие се справи чудесно на собствен сервис, когато бе поставена под напрежение от съперничката си, за да задържи аванса си. Въпреки че допускаше повечко грешки в началото, световната номер 9 се добра до пълен обрат в частта и след серия от три поредни гейма поведе с 5:4. Последва нова размяна на водачеството, като в главната роля отново влезе 38-та в света. Кърстя първо измъкна труден сервис гейм, а в другите два загуби само точка, изстрелвайки се напред в общия резултат.

Във втория сет бившата шампионка от Ролан Гарос имаше инициативата за момент, но изпита известни колебания и Кърстя възстанови паритета. Все пак по-настъпателните действия от страна на сочената предварително за фаворитка дадоха резултат и Швьонтек проби съперничката си за 4:2, а до края комфортно затвори в своя полза частта.

В решителния сет двете показаха солидна игра от линията за начален удар и взеха безпроблемно първите си подавания, преди да дойдат напрегнатите моменти. Първо Швьонтек се откъсна напред с пробив, но Кърстя се върна в битката с моментален рибрейк. Седмата в схемата обаче вдигна оборотите и още в следващия гейм си извоюва лидерството, а в остатъка изцяло имаше контрола на своя страна, за да сложи точка на спора след 2 часа и 28 минути здрава битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек премина през първия си сериозен тест и е сред най-добрите осем в Мелбърн Владислав Риждов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2022 | ига швьонтек | обзор | открито първенство на австралия | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook