Швьонтек продължава без загубен сет към осминафиналите в Мелбърн!

от в 13:27 на 22.01.2022
Диана Андреева

Ига Швьонтек удължи победната си серия на австралийска земя, надигравайки Дария Касаткина с категоричното 6:2 6:3 и така се класира за четвъртия кръг на Australian Open. На осминафиналите Ига ще се изправи срещу Сораня Кърстя или Анастасия Павлюченкова, които закриват програмата за деня на Rod Laver Arena. 

Швьонтек откри днешната среща по впечатляващ начин, докато рускинята явно показа, че не се чувства комфортно на корта. Касаткина разчиташе предимно на отбрана и изпълняваше плитки удари, което даваше възможност на фаворитката да владее инициативата и тя трупаше завършващи удари с лекота в актива си. Доминацията на Ига се задържа за дълго на корта и тя не срещна никакви затруднения да добави откриващия сет на сметката си. 

След почивката Швьонтек удължи серията си и вече разполагаше с четири последователно спечелени гейма, както и преднина от 2:0 във втория сет. Касаткина все пак се отърси от тежкото начало и възвърна паритета в резултата, но световната номер девет нямаше намерение да губи излишно време в конкретния двубой и реализира ценен пробив в шестия гейм, а оттам насетне не се поколеба и подпечата крайната си победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек продължава без загубен сет към осминафиналите в Мелбърн! Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън 2022 | дария касаткина | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook