Швьонтек след загубата: Не знаех какво да правя на корта; нагласата ми беше, че ще загубя

от в 12:24 на 03.07.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Ализе Корне поднесе най-голямата изненада до момента на настоящия Уимбълдън, елиминирайки световната №1 Ига Швьонтек още в трети кръг. Този успех има още по-голяма тежест, тъй като с него бе сложен край на изумителната серия от 37 поредни победи на полякинята, стартирала още през февруари. След срещата топ поставената сподели, че преди началото на надпреварата е имала предчувствието, че серията ѝ ще приключи на Уимбълдън, като също така разкри и кои според нея са били основните причина за поражението.

"Бях силно объркана каква тактика трябва да приложа днес. Ализе е опитен играч и използва това отлично в своя полза. Със сигурност представянето ми не бе никак добро. Когато стилът ти на игра е агресивен и изведнъж решиш да смениш изцяло начина, по който играеш, шансовете за успех са малки. Така че леко се обърках какво трябва да правя. 

За да излезеш от неблагоприятна за себе си ситуация, трябва да имаш ясен план, да знаеш какво точно да подобриш. Аз нямах такъв. Мислех си, че увереността, с която пристигнах в Лондон, ще ми помогне да се почувствам по-добре на тревата. Напускам турнира леко разочарована, но се надявам един ден да започнем да се разбираме по-добре с тази настилка.

Обикновено съм строга със себе си, когато губя, но сега знаех, че това ще се случи рано или късно. Предчувствах, че ще стане именно на Уимбълдън, което вероятно не беше правилна нагласа. Още на първите ми тренировки тук нещата не изглеждаха добре. Вероятно щеше да е от полза, ако бях играла повече мачове на трева преди това, но след Ролан Гарос имах нужда от почивка", сподели водачката в световната ранглиста.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек след загубата: Не знаех какво да правя на корта; нагласата ми беше, че ще загубя Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | ига швьонтек | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook