Швьонтек премина и през Азаренка, за да си осигури полуфинал с Барти в Аделаида

от в 13:46 на 07.01.2022
Владислав Риждов

Защитаващата титлата си в Аделаида от миналата година, Ига Швьонтек, продължава уверената си серия и се класира за полуфиналите след успех над Виктория Азаренка в три сета - 6:3 2:6 6:1.

 Двете си размениха по един бърз брейк в началото на откриващата част. По-настоятелната обаче беше младата полякиня и не закъсня моментът, в който тя да се откъсне в резултата. Швьонтек спечели слабо подаване на именитата си съперничка, което и позволи да сервира за победата в сета и тя се възползва отлично от тази си възможност, за да поведе в общия резултата.

Бившата номер едно се окопити и не се предаде толкова лесно пред младата си опонентка. Азаренка демонстрира големия опит, с който разполага, и изцяло пое контрола върху случващото се на корта във втория сет. Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия реализира два пробива, които й бяха достатъчни по пътя към изравняване на отделните части.

20-годишната състезателка обаче лиши решителната част от каквато и да е интрига. С бързи темпове Швьонтек отвори дистанция от 4:0, а на моменти дори изглеждаше, че Азаренка изпитва някакви физически проблеми. Въпреки това световната номер 27 се пребори за почетен гейм на сметката си, преди петата в схемата да оформи крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек премина и през Азаренка, за да си осигури полуфинал с Барти в Аделаида Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta adelaide | Аделаида | виктория азаренка | ига швьонтек | обзор | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook