Силата на човешкия дух: Суарес Наваро записа първа победа след борбата с рака!

от в 08:51 на 25.07.2021
Мирела Николова

Карла Суарес Наваро продължава да вдъхновява света! Испанката, която през месец август миналата година бе диагностицирана с лимфом на Ходжкин, а през април 2021 съобщи, че е преборила раковото заболяване, постигна своята първа победа след лечението.

Това стана факт, след като през днешния ден тя се справи със съпротивата на намиращата се на 183 позиции пред нея в ранглистата - световната номер 23 Онс Жабер. Наваро  значително превъзхождаше по-високоранкираната си противничка, напомняйки за най-добрите си дни на корта, и заслужено излезе краен победител след убедителното 6:4 6:1. В следващата фаза на надпреварата тя ще се изправи срещу седмата в света Каролина Плишкова.

Двубоят се развиваше равностойно, преди Карла да осъществи пробив в шестия гейм, който бързо консолидира, за да се откъсне напред с 5:2. Макар да допусна брейк, докато сервираше за спечелване на сета, испанката се възползва още от първата получена възможност в ответното подаване на своята опонентка и не се поколеба да затвори сета на ретур.

Във втората част иберийката бе още по-убедителна в представянето си и възползвайки се от множеството неточности от ракетата на Жабер, Наваро реализира два пробива и не след дълго ликуваше с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силата на човешкия дух: Суарес Наваро записа първа победа след борбата с рака! Мирела Николова
Теми:  
wta | карла суарес наваро | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook