Силите на Григор не издържаха срещу безгрешния Нори и мечтата за титла в ИУ е мъртва

от в 00:11 на 17.10.2021
Мирела Николова

Григор Димитров показа великолепна игра през настоящата седмица на Мастърса в Индиън Уелс, записвайки последователни победи над двама топ състезатели в лицето Даниил Медведев и Хуберт Хуркач, но силите му бяха изчерпани и той не успя да реализира нов обрат, с което бяха унищожени надеждите ни за втора Мастърс титла. След двата изтощителни мача срещу елитни състезатели първата ни ракета нямаше достатъчно сили, за да се пребори с Камерън Нори, и така напусна турнира в Калифорния на крачка от финала след 2:6 4:6. 

Двубоят стартира по кошмарен начин за родния ни представител, който в откриващите минути на срещата бе изключително далеч от демонстрираното дотук през седмицата. Началният му удар не бе на необходимото ниво, а това, придружено от няколко неточности, доведе до инкасиране на пробив още в първия възможен момент. Играта на сънародника ни продължи да боксува, като количеството непредизвикани грешки от ракетата му нарастваше скоростно. От своя страна, Нори не отстъпваше от основната линия и благодарение на предоставяната му инициатива не след дълго поведе с неоптимистичното за всички нас 4:0.

Последваха силни минути за българина, който стабилизира представянето си и успя да сложи край на серията на съперника, разписвайки се за първи път в резултата. Устремът му продължи и той се възползва от спада в концентрацията на британеца, за да реализира брейк на 0, с което запази живи надеждите за обрат - 2:4. За наше съжаление обаче, това бе последният спечелен гейм на сметката на нашия състезател, тъй като той отново бе неубедителен от сервис линията и допусна нов пробив, а впоследствие Камерън бе безупречен и скоропостижно затвори сета в своя полза.

Втората част също не започна по начина, по който ни се искаше, като най-добрият ни тенисист правеше грешка след грешка, а това доведе до логичен развой и ранен пробив в актива на представителя на Великобритания - 2:0. Въпреки това обаче Димитров незабавно задейства план "Б" и имплементира в играта си сечения бекхенд, който му донесе толкова много дивиденти в предходните две срещи. Продължителните размени от дъното на корта зачестиха и макар че новата тактика имаше своите проблясъци и го изведе до брейкбол, то левичарят показваше невероятна стабилност и удържа подаването си, съхранявайки аванса в резултата. 

Хасковлията имаше все по-голям успех в сервис геймовете на противника си, като на няколко пъти бе близо до това да достигне до възможност за връщане на допуснатия пробив, ала Нори продължи да играе почти напълно безгрешно от основната линия и поддържаше крехката си преднина. Сервирайки за спечелването на срещата, британецът не допусна напрежението да му повлияе и след няколко солидни сервиса сложи край на приказката на Гришо в Калифорния.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силите на Григор не издържаха срещу безгрешния Нори и мечтата за титла в ИУ е мъртва Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | камерън нори | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook