Силите на Пер достигнаха за един оспорван сет срещу Медведев

от в 22:06 на 14.08.2019
В
Даниил Медведев продължава да впечатлява с поредната си победа. Макар че руснакът вече играе за трета поредна седмица, след като преди това достигна до неделните сблъсъци и на двете надпревари, в които беше взел участие, днес ,,Мечката" сломи съпротивата и на Беноа Пер, който бе конкурентоспособен на съперника си само през първия сет, докато през втория французинът съвсем сведе глава за крайното 7:6(2) 6:1. Така Даниил се класира за осминафиналите на надпреварата в Синсинати, където го очаква един измежду Стефанос Циципас и Ян-Ленард Щруф.

Изображение

Руснакът всъщност започна двубоя по-зле, тъй като при 2:2 той допусна серия от нетипични грешки, благодарение на които се стигна до пробив. Личеше си, че Даниил вече далеч не е толкова свеж, но Пер не оцени този факт и допусна неточности на свой ред, за да върне своя опонент в битката за сета. Медведе дори стигна до два поредни скрити сетбола при 4:3, но в този момент Пер игра разумно и се спаси от тотален обрат.

Изображение

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който руснакът бе значително по-стабилният на корта, отпускайки едва две точки на съперника си, за да поведе в отделните части. Впоследствие Беноа заигра без никакво настроение, а фрустрацията у французина се виждаше във всеки негов удар и изява. Набързо Пер загуби първите четири гейма, преди да се запише в резултата на втория сет, но Медведев му позволи само това, тъй като след нови два гейма на сметката си руснакът се класира за следващия кръг в Синсинати.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силите на Пер достигнаха за един оспорван сет срещу Медведев В

Коментари





Следвайте ни в Facebook