Симон-Антони Иванов: Мечтая един ден да съм в Топ 100

от в 02:00 на 13.06.2019
Мария Петрова

Симон-Антони Иванов е сред най-талантливите и перспективни тенисисти у нас. През миналата година попадна в основната схема на Уимбълдън при юношите, стана и държавен шампион в своята възрастова група.

"В началото освен тенис тренирах и футбол. Съчетавах двата спорта до 12-годишна възраст. След това трябваше да направя труден избор, но тенисът ме влечеше повече и реших да продължа да се развивам в този спорт. Харесва ми, че тенисът е индивидуален спорт и всичко на корта зависи само и единствено от теб," коментира Иванов пред chernomore.bg.

"Тази година започнах да играя и при мъжете. В момента натрупвам опит и смятам, че подобрявам формата си. В края на миналата година бях контузен, но сега се чувствам добре и продължавам да вървя напред. След травмата разбрах, че най-важното за един спортист, е здравето. Човек не трябва да се фокусира върху загубата или победата, която е постигнал, тъй като това е нещо моментно.

"Баща ми играе голяма роля за моето развитие, благодарен съм му за всичко, което прави. Двамата с майка ми много ме подкрепят. Винаги идват на моите мачове и след това се опитваме заедно да ги анализираме и да търсим начини да надграждам непрекъснато формата и представянето си. Няма значение дали съм победил или загубил, ние винаги заедно търсим начин да вървя напред. Като един отбор сме… Ако не вървим заедно напред, няма как да се случат нещата.

"Мечтая един ден да съм в Топ 100 при мъжете. Това ми е целта на първо време… Искам да съм сред най-добрите," споделя още той.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон-Антони Иванов: Мечтая един ден да съм в Топ 100 Мария Петрова
Теми:  
симон антони-иванов | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook