Симон към семейството си: Щастлив съм, че всичко приключи; вече ще си бъда вкъщи при вас

от в 20:06 на 04.11.2022
Мирела Николова

 

Жил Симон несъмнено е сред най-ярките лица на френския мъжки тенис през последните близо две десетилетия, като по време на своята кариера може да се похвали с достигане до шестата позиция в световната ранглиса, 14 титли на ниво АТР и поне една победа над всеки от представителите на Голямата четворка. През тази година обаче 37-годишният французин записа редица разочароващи поражения и в крайна сметка взе решение да каже "сбогом" на тениса на тазседмичната Мастърс надпревара в Париж. 

Ветеранът за пореден път не изневери на себе си и демонстрира невероятна борбеност, успявайки да постигне последователни победи над Анди Мъри и Тейлър Фриц, преди да отстъпи на Феликс Оже-Алиасим през вчерашния ден. Въпросният двубой бе последван от церемония по изпращането на Симон, по време на която той изнесе емоционална реч, а ето и какви бяха последните му думи на корта:

"Феликс е фантастичен играч. Обичам неговия екип. Надявам се, че всички вие, зрителите, ще го подкрепяте оттук насетне по начина, който заслужава. Когато видях схемата, първата ми мисъл беше срещу кого може да приключи кариерата ми. Радвам се, че това си ти, Феликс", започна французинът, отдавайки заслуженото на своя съперник, след което продължи с благодарности към федерацията и зрителите по трибуните: "Благодаря на Френската тенис федерация. Вие ми предоставихте "уайлдкард", за да имам възможност да изляза на корта за един последен път. Без вас нямаше да мога да играя тези мачове на кортовете, които обичам, пред тази страхотна публика. Беше истински важно за мен.

Целта ми беше да играя на Ролан Гарос и на Мастърса в Париж, за да се насладя на публиката за последно. За мач, може би два, може би три. Заредихте ме с невероятни емоции през тази година, вероятно най-запомнящите се в цялата ми кариера. Играем тенис единствено заради това. Благодаря ви! Щеше да е хубаво, ако в началото се наслаждавах повече на тези неща. Когато си млад, имаш цели, мислиш повече за себе си и собственото си израстване, но колкото по-възрастен ставаш, толкова повече разбираш, че единствено насладата от преживяването има значение. Иска ми се да мислех по този начин и преди."

Последно, но не и по важност, Симон отправи емоционално послание и към своето семейство, започвайки с обръщение към по-големия си син: "Започна да пътуваш в Тура заедно с мен още когато беше на 2 години. Обичаше това. След това обаче тръгна на училище и започна да ме питаш за колко нощувки ще остана у дома. Само месец по-късно вече ми задаваше въпроса "Кога ще спреш?". Сега вече ще си бъда вкъщи, от което няма как да бъда по-щастлив. Разбира се, специални благодарности и към моята съпруга. След всичките моменти, в които се гордееш с мен, и моментите, в които беше толкова трудно, съм щастлив да ти кажа, че всичко приключи. Благодаря ти, че ме остави да изживея страстта си до край. Знаех, че всичко у дома ще бъде наред през това време. Безценна си. Обичам те от дъното на сърцето си", завърши емоционално Жилу.

Източник: Tennis Majors

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон към семейството си: Щастлив съм, че всичко приключи; вече ще си бъда вкъщи при вас Мирела Николова
Теми:  
atp | жил симон | интервю | любопитно | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook