Синер бе тестван, но не позволи изненада срещу №88, Нори оцеля в петсетов трилър

от в 19:51 на 29.06.2022
Владислав Риждов

Яник Синер откри победоносно участието си на Уимбълдън, след като надделя над Стан Вавринка в интригуващ мач, за да си осигури среща с Микаел Имер. Италианецът оправда ролята си на фаворит и не позволи да се стигне до изненада, сломявайки съпротивата на световния номер 88, за да оформи крайното 6:4 6:3 5:7 6:2 и да си гарантира място в третия кръг, където ще се изправи срещу Анди Мъри или Джон Иснър.

Синер наложи агресивния си стил в началото на двубоя, което криеше своите рискове, и десетият в схемата много бързо можеше да се озове назад в резултата. Италианецът обаче се справи с ранните трудности, а след това на свой ред пропусна да отнеме противниковото подаване - 2:2. Така балансът в силите на корта остана непокътнат, а двамата демонстрираха завидна успеваемост, когато заставаха зад линията на начален удар. Паритетът продължи до властва почти до самия финал на сета и логичната развръзка бе да видим тайбрек, но световният номер 13 извади на показ отличната си игра на ретур, която скоро му донесе преднина в отделните части.

Подемът на италианеца продължи и след подновяването на действията, когато той на бърза ръка успя да превземе половината на своя съперник, откъсвайки се по този начин с категоричното 4:1 напред. Веднъж придобил инициативата, Синер не допусна нито за миг авансът му да бъде поставен под съмнение, а единствено, което Имер успя да направи в остатъка от сета бе, да спечели всичките си оставащи геймове.

Следващият сет отново се развиваше по вкуса на Синер, като той бързо поведе с 2:0 и напълно бе поел инициативата. В средата на частта обаче последва отпускане от страна на поставения под номер 10 и Имер изравни до 3:3, а впоследствие наказа още веднъж неточности в полето на съперника си, записвайки частта на сметката си.

С началото на четвъртия сет световният номер 13 се отърси от спада в представянето си от края на предходната част и отново успяваше да налага агресивния си стил на игра, който даде незабавни резултати. На бърза ръка италианецът спечели първите три подавания на противника и макар да допусна връщането на единия пробив, то това далеч не повлия на изхода от срещата, победител от която не след дълго излезе Синер.

 

Камерън Нори бележи непрестанен прогрес от 2021-а насам и по-рано през годината направи своя дебют в челната десетка на ранглистата. Британецът показа добра игра по време на кампанията си на клей, но първите му стъпки за сезона върху любимата му трева не се увенчаха с особен успех след ранни отпадания в Куинс и Ийстбърн. Въпреки това обаче световният номер 12 остава един от най-опасните играчи върху тази настилка и откри участието си на Уимбълдън с безапелационна победа над испанеца Пабло Андухар, за да си осигури среща с друг ибериец - Жауме Мунар. Всички предпоставки бяха за рутинен успех на местния любимец, но Нори трябваше да обръща от 1:2 сета, за да намери все пак място в третия кръг - 6:4 3:6 5:7 6:0 6:2.

Двубоят не предполагаше подобна развръзка и след като Нори се отърси от ранни колебания в играта си, постепенно успя да вземе превес пред своя съперник. Любимецът на местната публика наруши статуквото на корта с пробив в седмия гейм - 4:3, който направи разликата в откриващата част.

Вместо обаче да задържи това си ниво и след почивката, Нори бързо успя да се вкара в неприятности със старта на втория сет. В него Мунар бързо отвори дистанция в геймовете от 3:0 и контролираше напълно случващото се. Ситуацията на корта пък не претърпя промени и 71-ят в света безпроблемно се придвижи към изравняване на общия резултат. 25-годишният състезател продължи с вдъхновената си игра и след серия от пробиви в началото на третия сет отново имаше лидерската позиция. Нори обаче бързо заличи пасива си и изравни силите, но инкасира брейк в най-неподходящия момент, което изпрати и тази част срещу името на по-нискоранкирания.

Изправен на ръба от ранно отпадане, поставеният под номер 9 съумя да се мобилизира и показа съвсем различен облик в оставащите минути от мача. Нори отстрани всички неточности в представянето си и безспорно бе по-добрият на корта, давайки само два гейма на Мунар в следващите два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе тестван, но не позволи изненада срещу №88, Нори оцеля в петсетов трилър Владислав Риждов
Теми:  
atp | камерън нори | Обзори | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook