Синер бе тестван от световния №140, но не допусна изненада на старта в Мелбърн

от в 10:00 на 18.01.2022
Диана Андреева

Яник Синер сложи колебливо начало на кампанията си в Мелбърн Парк през днешния ден. В първия си мач от тазгодишното издание на Australian Open италианецът бе принуден да преодолява куп трудности, за да се поздрави с крайното 6:4 7:5 6:1 над щастливия-губещ и настоящ номер 140 в ATP ранглистата - Жоао Соуса. 

Откриващият сет стартира равностойно, а Синер пръв имаше шансове да се сдобие с брейк и да се откъсне в резултата за 4:2. Но "щастливия губещ" не се отказа след допуснатия брейк и не след дълго на свой ред открадна противниковия сервис. Тогава обаче Яник сериозно повиши оборотите, именно в най-подходящия момент, а пробивът, който реализира, му позволи да сложи край на първата част в своя полза. 

Втората част започна по-силно за Синер, който реализира пробив още при първа възможност и поведе с 2:0. Отговорът на португалеца обаче не закъсня и той мигновено навакса пасива си, а впоследствие и изравни в резултата. Последвалите минути бяха лишени от интрига, когато в края на сета Синер да пречупи още веднъж противниковото подаване за 7:5 и така да удвои аванса си. 

Възходът на Синер продължи и в третата част, оказала се също така последната в мача. Ранен пробив го изведе напред в резултата с 3:1. В последвалите минути Соусо не намираше начин да се противопостави на вдъхновения Яник и скоро след това Синер вдигна темпото, като това бързо даде резултат, пробивайки за втори път португалеца в хода на сета - 5:1. До края не се стигна до никакви по-сериозни възможности от страна на двамата играчи и след малко над два часа на корта, шампионът от Sofia Open 2021 се поздрави с крайната победа.<


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе тестван от световния №140, но не допусна изненада на старта в Мелбърн Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | жоао соуса | синер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook