Синер: Днес Тиафо стигна твърде далеч; показа пълна липса на респект към мен

от в 20:27 на 30.10.2021
Мирела Николова

Франсис Тиафо се превърна в героя на деня, сътворявайки феноменален обрат над Яник Синер, след като изоставаше със сет и 2:5, но впоследствие отпусна едва два гейма на опонента си и триумфира в сблъсъка. Американецът е сред най-емоционалните тенисисти на корта и както самият той неведнъж е заявявал, черпи огромно количество енергия от публиката, което пролича и през днешния ден. Той изцяло гореше в мача и с всяка изминала секунда изпитваше все по-голямо удоволствие от престоя си на корта. 

Изглежда обаче, че тези непрестанни заигравки с публиката са оставили лошо впечатление у Синер, който на пресконференцията си след двубоя сподели, че според него поведението на днешния му опонент е било извън границите на нормалното.

"По мое мнение днес Тиафо стигна твърде далеч. Едно е, когато се опитваш да правиш шоу за публиката, съвсем друго е, когато нямаш ни най-малък респект към играча, стоящ от другата страна на мрежата. Не знам какво се случи, но мисля, че днес той прекали. 

Всичко си има граници. В някои моменти от двубоя бях готов да продължим играта, но Тиафо се бавеше и трябваше да го чакаме. Може би беше необходимо да се обърна към съдията на стола, за да обърне внимание на времето, но в момента това не е от значение", коментира младият италианец.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Днес Тиафо стигна твърде далеч; показа пълна липса на респект към мен Мирела Николова
Теми:  
atp | виена | интервю | любопитно | франсис тиафо | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook