Синер: Играх по правилния начин до последно, но Новак беше напълно непоклатим

от в 08:42 на 06.07.2022
Калоян Соколов

Яник Синер никога не беше печелил мач на трева до началото на тазгодишния Уимбълдън, ала 20-годишният тенисист изцяло преобърна тази негативна тенденция и победи играчи от ранга на Стан Вавринка, Джон Иснър и Карлос Алкарас, за да достигне до четвъртфиналите на Уимбълдън. Там младокът трябваше да премери сили със защитаващия шампион Новак Джокович, чиято форма изглеждаше повече от впечатляваща в предходните му срещи, но италианецът по никакъв начин не беше респектиран и изцяло доминираше разиграванията, което му даде преднина от 2:0 в отделните сетове. Тогава сърбинът отново показа, че няма невъзможни неща за него в тениса и реализира впечатляващ обрат, а ето какво сподели световният номер 13 след болезненото си поражение:

"Играех чудесен тенис, но той повиши сериозно нивото си през последните три части. Мисля, че играх по правилния начин в петия сет, само че пропуснах някои завършващи удари. Знаех, че Новак ще промени нещо по време на срещата и не гледах да мисля за преднината, която имам. Когато водиш с 2:0 сета, то това ти дава много позитиви и съперникът ти е сериозно наранен, само че Джокович е напълно непоклатим.

С него имаме подобен стил на игра и имах възможност да тренираме заедно в предходните дни, като това ми помогна да усетя някои по-слаби места в играта му, но тренировките са съвсем различно нещо от официалните двубои. Тук напрежението и публиката имат своята огромна роля, а той знае много по-добре как да използва тези фактори в своя полза. Определено мога да бъда горд с представянето си и се надявам да пренеса тази игра в останалата част от годината. Напреднах сериозно в хода на тревния сезон, което ме радва много, защото досега нямах никакви победи на тази настилка и желанието ми е през 2023-та да се завърна още по-силен" - коментира Синер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Играх по правилния начин до последно, но Новак беше напълно непоклатим Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Пресконференции | уимбълдън 2022 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook