Синер не остави шансове на Фучович в най-очаквания двубой на старта в София!

от в 14:56 на 10.11.2020
Калоян Соколов

Яник Синер затвърди страхотното си представяне и не остави никаква възможност на миналогодишния финалист Мартон Фучович в откриващия си мач на турнира в София. Още щом жребият излезе, то погледите веднага бяха насочени към тази среща и очакванията бяха за много равностоен двубой, ала италианецът тотално надигра своя съперник и се поздрави с комфортна победа - 6:2 6:4.

Младокът стартира отлично срещата и веднага поведе с пробив, но унгарецът моментално съумя да го върне и изравни за 2:2. Той дори можеше да отмъкне подаването на Синер за втори път подред, само че Яник започна да навлиза в отличен ритъм и просто спря да пропуска в следващите минути, което му донесе серия от четири поредни гейма в неговия актив и успех в откриващата част.

Вторият сет отново започна блестящо за шампиона от младежките финали през миналия сезон и Фучович се оказа изоставащ с 0:2 само за няколко минути. Тийнейджърът изостряше темпото при всяка една възможност и поддържаше преднината си до 4:2, когато опонентът му се добра до възможност за рибрейк и я оползотвори, след като италианецът изкара форхенда си далеч в аут. Световният номер 55 мина през тежки моменти на собтвен начален удар, ала все пак се добра до паритета. Оттам насетн обаче Синер вдигна оборотите и достигна до заслужен успех, който му гарантира сблъсък с "щастливия губещ" Марк-Андреа Хюслер в следващия етап на надпреварата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер не остави шансове на Фучович в най-очаквания двубой на старта в София! Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | мартон фучович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook