Синер охлади надеждите на домакините и ще спори за място на 1/2-финал в Мелбърн

от в 11:00 на 24.01.2022
Владислав Риждов

Яник Синер попари надеждите на домакините и се справи безапелационно със съпротивата на Алекс Де Минор, за да се класира за своя втори четвъртфинал на надпревара от Шлема. 10-ят в света показа висококачествен тенис и не даде сет на местния любимец, надделявайки с 7:6(3) 6:3 6:4.

Двамата стартираха срещата със самочувствие и въпреки че точките за брейк не липсваха и от двете половини на корта, Де Минор и Синер задържаха подаванията си и се стигна до логичен тайбрек. Той започна с размяна на минипробиви, преди Синер поеме контрола. Световният №10 с чудесна игра отвори дистанция в резултата, повеждайки с 4:2, а впоследствие даде само една точка на съперника си по пътя към успеха в откриващата част.

Подемът в играта на младия италианец се пренесе и във втория сет. Той започна отлично за него, след като открадна противниковия сервис още във втория гейм и затвърди безпроблемно за 3:0. Де Минор показа проблясъци, но безупречната игра от страна на неговия съперник не му позволи да направи нищо по-сериозно. В крайна сметка 11-ят в схемата остана по-стабилният от двамата в остатъка и скоро се доближи на сет от втори "мейджър' четвъртфинал.

С напредването на двубоя Синер ставаше все по-убедителен. 20-годишният италианец се възползва максимално от краха в играта на местния представител, а на собствен сервис бе повече от категоричен. Младият представител на топ 10 реализира на бърза ръка два брейка, които го доближиха максимално близо до успеха. Последва обаче импулс в представянето на Де Минор и Демона намали изоставането си, но до изненади не се стигна и в остатъка от мача Синер взе своето, поздравявайки се с крайната победа. В следващия си мач той ще се изправи срещу победителя от двубоя между Тейлър Фриц и Стефанос Циципас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер охлади надеждите на домакините и ще спори за място на 1/2-финал в Мелбърн Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook