Синер предупреди конкуренцията: Тепърва ще вдигам нивото през следващите месеци

от в 12:26 на 11.04.2024
Калоян Соколов

Яник Синер установи същинска тенис доминация през настоящия сезон. 22-годишният италианец завоюва първата си титла от Шлема, триумфирайки на Аустрелиън Оупън и е лидер по брой победи през годината - 23. Световният номер две беше особено впечатляващ на Мастърса в Маями, където отпусна съответно 3 и 4 гейма на Даниил Медведев и Григор Димитров в полуфиналната и финалната фаза.

Всички обаче се питаха дали Синер най-после ще съумее да пренесе силната си игра и на клей, където не се представи особено убедително през миналия сезон, а отговорът беше повече от категоричен, след като южнотиролецът разгроми Себастиан Корда във втория кръг на турнира в Монако 6:1 6:2. Самият Синер обаче изглежда не може да се задоволи дори с това си представяне и удари още повече конкуренцията по самочувствието, заявявайки как тепърва ще вдига нивото на червената настилка:

"Бих казал, че през тази година ми е по-лесно да се приспособя към клея, защото съм далеч по-силен физически, което помага на тази настилка. Колкото по-уверен се чувстваш в тениса си, толкова по-силен ставаш и физически на корта. Миналият клей сезон беше труден за мен, но сега определено се приближавам по-бързо до мястото, на което искам да се намира играта ми. Със сигурност обаче засега не съм го достигнал и тепърва ми предстои да надграждам през следващите дни и седмици, докато това се случи и започна да се чувствам максимално комфортно върху настилката" - заяви Синер след победата си в своя откриващия мач на Мастърса в Монте Карло.

Източник: Tennis Up To Date

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер предупреди конкуренцията: Тепърва ще вдигам нивото през следващите месеци Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монте карло | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook