Синер: Тази титла не променя кой съм; Джокович е от друга вселена, но Федерер е моят идол

от в 20:44 на 29.01.2024
Кристиян Клепалски

Италианецът Яник Синер написа нова страница от историята на тениса, като спечели първата си титла от Големия шлем, побеждавайки руснака Даниил Медведев след обрат от 0:2 до 3:2 сета на финала на Аустрелиан Оупън. След историческия успех на Откритото първенство на Австралия, Синер позира в обичайната фотосесия в Ботаническата градина в Мелбърн, описвайки чувствата си в деня след триумфа. 

Той имаше също възможността да говори за Новак Джокович и Роджър Федерер, подчертавайки тяхното величие и разкривайки кой от двамата е неговия модел за подражание. 

,,Не спах много, но е хубаво да съм тук в този прекрасен ден. за да отпразнувам този невероятен етап, постигнат благодарение на помощта на моя екип. След мача отидох да хапна нещо с тях, говорихме за малко, но беше много, много тиха вечер. Ще свърша с последните няколко неща и ще отлетя довечера, ще си почина малко и след това ще се върна на работа."- започна Синер. 

Италианският тенисист сподели това, че няма търпение да се завърне към своята работа: ,,Това беше важен успех за мен и за моята кариера, за моя отбор, но това не променя нищо относно това кой съм. Аз съм просто човек, нямам търпение да се върна на работа". 

Когато бе попитан за 10-те титли на Джокович, Синер обясни: ,,Не мисля за това, той е от друга Вселена просто. Все още имам много да дам. Засега съм много щастлив да държа тази купа в моята ръка. Не знам дали ни предстои смяна на караула, трудно е да се предвиди какво ще стане в бъдеще." 

,,Но мога да кажа, че съм щастлив, че съм част от новото поколение, защото аз съм това, от което има нужда спортът. Моят модел за подражание винаги е бил Роджър Федерер, не само заради неговата класа, но и заради начина, по който се представя: важното е да се обградите с най-добрите хора и да посрещате всичко с усмивка."- каза още Яник Синер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер: Тази титла не променя кой съм; Джокович е от друга вселена, но Федерер е моят идол Кристиян Клепалски
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook