Синът на Лейтън Хюит с впечатляващ успех на държавното първенство в Австралия

от в 19:37 на 12.04.2021
Диана Андреева

Лейтън Хюит е един от най-успешните тенисисти в историята на спорта, а по неговите стъпки върви и неговият син - Круз. 12-годишният Хюит стана държавен шампион на Австралия както на сингъл, така и на двойки, през изминалата седмица, а за да достигне до успеха Круз не загуби нито един сет по време на целия турнир. 

Една от най-големите постижения на Лейтън Хюит през неговата знаменита кариера е изкачването му до върха на световната ранглиста още на 20-годишна възраст през 2001. Той печели 30 титли на сингъл, сред които има и два успеха на турнири от Големия шлем - US Open 2001 и Уимбълдън 2002. Австралиецът също така е и двукратен шампион за Купа "Дейвис", като е изиграл рекордните 43 срещи за страната си, а наскоро той бе поканен да стане член на Международната зала на славата.

Круз е едно от трите деца на легендарния тенисист, като той има по-малка сестра на име Ава и по-голяма - Миа. 10-годишната Ава се занимава с танци, докато Ава се изявява повече в модната индустрия. Техният брат, наставляван от своя баща, печели титла след титла в своята възрастова група, а междувременно има възможност да тренира и да си общува с големи имена в мъжкия тенис като Рафаел Надал и Алекс де Минор. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синът на Лейтън Хюит с впечатляващ успех на държавното първенство в Австралия Диана Андреева
Теми:  
лейтън хюит

Коментари





Следвайте ни в Facebook