"Скрий се под леглото": Кирьос затвори устата на топ 10 пикъбол играч, който омаловажи тениса

от в 14:53 на 03.04.2024
Калоян Соколов

Пикълболът е новата спортна мания, която завладя САЩ. Ракетната игра е най-бързоразвиващият се спорт в света, като вече е бил практикуван от над 150 милиона души и може да се похвали с около 70 хиляди картотекирани състезатели. Самият корт е с големината на този от бадминтона, а пикълболът е толкова предпочитан, защото е подходящ за хора на всички възрасти и дори такива в неравностйно положение. Това е така, защото малкият корт намалява движението и често точките биват завършвани в близост до мрежата, а плоските ракети и пластмасовото топче улесняват още повече играчите, които не се нуждаят от някакви сериозни физическа сили издръжливост, за да практикуват новата игра.

Изглежда обаче представите на Крисчън Олсън не съвпадат с общоприетото мнение. 23-годишният американец е една от големите звезди в пикълбола и вече е сред 10-те най-добри играчи в света, като в социалните мрежи сподели, че пикълболът го е направил много по-добър атлет, отколкото тениса. Олсън твърди, че неговият спорт помага много повечето за изграждането на бързи рефлекси и придобиването на оптимална бързина, а дори не спира с това и твърди, че тенисът изисква по-малко умения за практикуване спрямо пикълбола.

Това мнение не се приес особено добре от професионалните тенисисти и Ник Кирьос беше един от първите, които се опитаха да затворят устата на американеца:

"Можеш да се скриеш под леглото след подобно твърдение. Нима смяташ, че е възможно да сравниш таланта на най-добрия в пикълбола с този на Роджър Федерер? Абсолютна лудост. Харесвам пикълбола, но определено си прекалил с текилите - коментира Кирьос в познатия си стил.

Много скоро Анди Родик също се присъедини към позицията на бившия финалист от Уимбълдън и припомни за транзицията на Джак Сок, който само за няколко месеца премина от тениса в пикълбола и вече можем да го видим сред най-добрите в света.

"Ако някой играч на пикълбол се првхвърли в тениса и e толкова успешен, колкото Сок във вашия спорт, то обещавам да коментирам тенис мачове, докато стоя на челна стойка. Едното изисква тичане и мачове, които продължават над един час време" - изрази бившият номер едно своята позиция по темата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Скрий се под леглото": Кирьос затвори устата на топ 10 пикъбол играч, който омаловажи тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | любопитно | Ник Кирьос | пикълбол

Коментари





Следвайте ни в Facebook