След 13 поредни победи: Феноменалната серия на световната №29 намери своя край

от в 15:22 на 24.06.2022
Мирела Николова

Беатрис Хадад Мая се превърна в хегемон на тревните кортове през настоящия сезон, тъй като записа 13 последователни победи, които я изведоха до два поредни триумфа - в Нотингам и Бирмингам. През днешния ден обаче великолепната серия на бразилката бе спряна от двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова, която трябваше да покаже най-доброто си лице, за да пречупи съперничката си и да оформи крайното 7:6(5) 6:4. Така чехкинята намери място в сблъсъка за титлата в Ийстбърн, където ще премери сили с победителката от срещата между Йелена Остапенко и Камила Джорджи.

Откриващата част бе изключително оспорвана, като в нея всяка една от двете състезателки изостряше ударите си при първия удобен случай, за да търси бърза развръзка в разиграването. Южноамериканката успяваше да абсорбира мощта в ударите на своята опонентка и често преминаваше в контраатака, което ѝ помогна да опази паритета в геймовете, предизвиквайки изиграването на тайбрек. В него резултатът продължи да се развива равностойно, но късен минибрейк в полза на чехкинята предреши изхода на сета в нейна полза.

Квитова пренесе устрема си и в началото на втората част, където още на старта се възползва от неубедителните изяви на бразилката от сервис линията, за да вземе ранна преднина от пробив още в първия възможен момент. Това внесе необходимото спокойствие в действията на бившата №2, която оттам насетне изцяло владееше контрола върху събитията и без да позволи на Хадад Мая да достигне до брейкбол, се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 13 поредни победи: Феноменалната серия на световната №29 намери своя край Мирела Николова
Теми:  
wta | беатрис хадад мая | ийстбърн | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook