След 2-годишна пауза: Бивша финалистка на Уимбълдън се завърна на корта с победа!

от в 18:33 на 03.05.2022
Владислав Риждов

Сабине Лисицки бе определяна за една от големите надежди на германския тенис. Тя започва да се състезава при професионалистките, когато е едва на 16, а през 2008 бързо приковава погледите към себе си. Тогава, при дебютното си участие в надпревара от Шлема на Аустрелиън Оупън, тя побеждава бившата номер 1 Динара Сафина, преди да отстъпи в трети кръг на Каролин Вожняцки. Година по-късно германката пък вдига първата си WTA титла, надигравайки именно Вожняцки в спора за трофея в Чарлстън. Контузиите обаче застигат много рано Лисицки в нейната кариера и следват години, в които тя редува възходи и падения.

Така се стига до 2013-та, когато на 23-годишна възраст тя прави първия си по-сериозен пробив в "мейджър" надпревара, достигайки до финала на "свещената трева" на Уимбълдън. По пътя си към решителната битка тя надиграва състезателки като Франческа Скиавоне, Елена Веснина и Агнешка Радванска, преди загуби от Марион Бартоли в последователни сетове. Въпреки че кариерата и започва да тръгва нагоре, проблемите продължават да преследват Лисицки, като междувременно тя е диагностицирана с моноклеоза и дори изпада от топ 100, а травмите идват една след друга. Поредната такава тя получава през 2020-та, когато къса кръстни връзки на лявото коляно по време на двойков мач на турнир в Линц. Следва операция и близо двугодишен процес на възстановяване, преди тя да може отново да играе.

Днес, вече на 32, Лисицки направи своето завръщане на корта в опит да рестартира кариерата си. Това се случи на ITF надпреварата за жени в Бонита Спрингс, САЩ, където в първи кръг бившата №12 се справи рутинно с японката Ена Шибахара - 6:3 6:4, за да запише първа победа от много време насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 2-годишна пауза: Бивша финалистка на Уимбълдън се завърна на корта с победа! Владислав Риждов
Теми:  
ITF | wta | любопитно | сабине лисицки | тенис турнир в сащ | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook