След 3-годишна суша: 74-тата обърна шампионка от Шлема и вдигна титлата в Бад Хомбург!

от в 19:08 на 25.06.2022
Владислав Риждов

През настоящата седмица се проведоха последните надпревари, преди да насочим погледите си към третия за годината турнир от Шлема - Уимбълдън. На WTA 250 събитието в Бад Хомбург до финала достигнаха две състезателки, които до не много отдавна бяха част от елита и заемаха челните позиции в класирането, но по една или друга причина сега се намираха далеч от формата, в която сме свикнали да ги виждаме - Бианка Андрееску и Каролин Гарсия. Финалната битка бе равностойна и до последно не се знаеше коя ще триумфира, но в крайна сметка Гарсия се оказа по-солидна във важните моменти и заслужено вдигна своята осма титла и първа такава от 2019-а насам, когато отново покори надпревара на зелени кортове в Нотингам - (5)6:7 6:4 6:4.

Двете откриха сметките си по категоричен начин със сервис геймове на нула, но перфектната им игра не се задържа задълго. Последваха редица продължителни и оспорвани геймове, като Андрееску и Гарсия дори си размениха по един брейк, но все пак паритетът остана непроменен. В края шампионката от Ролан Гарос на двойки получи нови четири отлични възможности, които щяха да я поставят в отлична позиция да затвори частта, но канадката се измъкна. Съдбата на откриващия сет трябваше да се определи чрез тайбрек, в който интригата продължи да бъде налице. Гарсия имаше леко предимство пред опонентката си и на два пъти имаше аванс от минипробиви, но 64-тата в света бързо успя да неутрализира подема на французойката и реализира пълен обрат, спечелвайки четири от последните пет разигравания.

Повлияна от силния завършек на сета, позитивните изяви от Андрееску се пренесоха и след почивката. Двете отново стартираха убедително от линията за начален удар, но впоследствие канадката успя да вземе превес и се откъсна напред с 4:2, доближавайки се много близо до това отново да бъде шампионка в Тура. Последва обаче необясним спад в играта на бившата номер 4, който позволи на Гарсия да остане в срещата, а френската представителка го направи повече от безапелационно, губейки само една единствена точка в следващите четири гейма.

Повлияна от пропуснатия шанс в предходната част, Андрееску съумя бързо да коригира неточностите и се устреми напред с 2:0. За нейно нещастие обаче, сценарият се повтори едно към едно, след като Гарсия спечели четири поредни гейма, за да обърне изцяло развоя. До края световната номер 75 не изпусна нито за миг събитията от контрол, преди окончателно да се поздрави с крайния триумф.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3-годишна суша: 74-тата обърна шампионка от Шлема и вдигна титлата в Бад Хомбург! Владислав Риждов
Теми:  
wta | бад хомбург | бианка андрееску | каролин гарсия | обзор | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook