След 3-годишно отсъствие от тревата: Надал бе безкомпромисен срещу Вавринка!

от в 20:14 на 22.06.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал пропусна последните три сезона на трева, но преди седмица обяви, че възнамерява да се включи в тазгодишния Уимбълдън в опит да завоюва своя трети трофей на Свещената трева и общо 23-ти от Големия шлем. Единственият подготвителен турнир, на който Матадора ще вземе участие, е демонстративната надпревара в Хърлингам - Giorgio Armani Tennis Classic, където в първия си двубой се изправи срещу Стан Вавринка.

Срещата продължи точно 61 минути, през които испанецът изнесе образцово представяне и сломи противника си, оформяйки убедителното 6:2 6:3. Следващият сблъсък с участието на 22-кратния "мейджър" шампион е част от програмата на турнира за петък, като тогава негов опонент ще бъде Феликс Оже-Алиасим.

Дебютният сет протече под пълната доминация на Рафа, който благодарение на чудесното насочване на сервиса си и мощния си форхенд диктуваше случващото се, и точките в неговия актив се трупаха една след друга. Той проби в първия възможен момент, след което отново се възползва от неубедителното подаване на швейцареца, за да реализира втори брейк и да поведе с 5:1. Макар да допусна моментен спад, довел до връщане на един от пробивите, то Надал бързо възвърна ритъма си и отново спечели противниковото подаване, за да излезе напред в общия резултат.

В началото на втората част 14-кратният шампион от Ролан Гарос изостана с 0:40, но последваха няколко перфектни акции към мрежата от негова страна и съвсем скоро опасностите бяха елиминирани. В четвъртия и петия гейм двамата си размениха по един пробив, преди световният №4 да нанесе решителния си удар, осъществявайки брейк за 4:2. Оттам насетне фаворитът не срещна никакви затруднения с това да достигне до крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 3-годишно отсъствие от тревата: Надал бе безкомпромисен срещу Вавринка! Мирела Николова
Теми:  
atp | демонстративен турнир в хърлингам | Обзори | рафаел надал | Стан Вавринка | хърлингам

Коментари





Следвайте ни в Facebook