След 3 пропуснати допинг теста: Една от новите звезди на САЩ рискува изваждане от тениса

от в 15:34 на 06.07.2023
Калоян Соколов

Дженсън Бруксби направи страхотно впечатление още на 20 години, когато през 2021-ва година достигна до осминафиналите на US Open и впечатли с представянето си срещу Новак Джокович, като накара сърбина да изглежда напълно безпомощен в откриващия сет от сблъсъка им. Това накара мнозина специалисти да смятат, че именно Бруксби ще бъде новата голяма звезда на американския мъжки тенис, а той определено вървеше към изпълването на тази цел, след като през миналия сезон изигра три ATP финала и проби до върховата си 31-ва позиция в света.

Началото на тази година също беше обадеждаващо, тъй като младокът съумя да надиграе Каспър Рууд на Аустрелиън Оупън и достигна до третия кръг на турнира, но оттогава насам нещата се развиват изцяло против настоящия номер 101, който е без изигран официален мач през последните 6 месеца.

Оказва се, че Дженсън е пропуснал три допинг теста от старта на 2023-та и е приел условно наказание, докато премине през изслушване и докаже своята невинност. 22-годишният тенисист трябваше да премине през две операции на китката в последните месеци, а освен това се раздели с Джоузеф Гилбърт, който е негов треньор още от детските му години.

Припомняме ви, че Фабио Фонини наскоро бе поставен в същата ситуация и в момента няма възможност да се състезава на Уимбълдън, а всеки един от двамата играчи рискува изваждане от спорта за много дълъг период от време, макар че самият Бруксби категорично твърди, че никога не е вземал забранени вещества.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
След 3 пропуснати допинг теста: Една от новите звезди на САЩ рискува изваждане от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | допинг | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook