След 4 месеца извън игра: Алкарас оглавява схемата в Буенос Айрес при завръщането си (жребий)

от в 08:44 на 12.02.2023
Мартин Петков

Карлос Алкарас изпрати незабравима 2022-ра година в личен план, след като оправда големите очаквания на широката тенис общественост по свой адрес, триумфирайки с дебютната си титла от Големия шлем на US Open, с което се възкачи и на трона в световната ранглиста. Впоследствие обаче разкъсване на коремния мускул не позволи на 19-годишния испанец да вземе участие на АТР Финалите, докато разочарованието за тийнейджъра придоби съвсем различни размери на старта на новия сезон, когато нова контузия, този път в десния крак, беляза подготовката му за Аустрелиън Оупън и той трябваше да пропусне надпреварата в Мелбърн.

Предвид отсъствието си от първия "мейджър" турнир за годината, то Карлитос нямаше възможност да брани статута си на световен номер едно, който в крайна сметка изгуби, след като Новак Джокович триумфира с юбилеен десети трофей от Откритото първенство на Австралия и оглави класацията на АТР. За сметка на това, процесът по възстановяване за Алкарас по всичко личи, че е преминал по план и шампионът от US Open още в хода на идната седмица ще направи своето завръщане в Тура, включвайки се на АТР 250 надпреварата в Буенос Айрес, което ще бъде първата му официална изява на корта от четири месеца насам.

Късно снощи беше изтеглен и жребият за състезанието в аржентинската столица, като световният номер две в ролята си на топ поставен в схемата ще има правото да почива в откриващия кръг. По този начин за испанеца предстои във втория етап на турнира, когато ще бъде завръщането му в игра, да се изправи срещу победителя измежду Фабио Фонини и Ласло Джере, всеки от които е постигнал най-големите успехи до момента в кариерата си именно на клей.

Поглед напред в схемата и потенциален четвъртфинал за Алкарас, по всяка вероятност, ще означава сблъсък на следващото поколение, в който ибериецът навярно ще срещне Себастиан Баез, за когото по-късно днес предстои да излезе на корта в спор за отличието в Кордоба. Място във фазата на топ 4 за тийнейджъра от Мурсия пък според предварителните очаквания, евентуално, ще го противопостави срещу един от домакинските представителите в надпреварата - Франциско Серундоло, поставен под номер 5, и Диего Шварцман, ранкиран под номер 4 в схемата, като именно "Ел Пеке" е и бивш шампион в Буенос Айрес.

В долната половина на схемата жребият изпрати другите двама членове на световния топ 20 - Камерън Нори и Лоренцо Музети, вторият от които се слави като един от силните състезатели в Тура на землени кортове и победата му през миналия сезон над Карлитос в мача за титлата в Хамбург единствено затвърждава това твърдение. Именно италианецът, който още на четвъртфиналите може да срещне бившия шампион от турнира Доминик Тийм, участващ посредством "уайлд кард", бива сочен и за потенциалният финалист от този част на схемата, като надеждите на любителите на тениса са свързани с това да видим нов финал между Алкарас и Музети.

Целият жребий за АТР 250 турнира в Буенос Айрес можете да разгледате тук: 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 месеца извън игра: Алкарас оглавява схемата в Буенос Айрес при завръщането си (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | буенос айрес | диего шварцман | доминик тийм | жребий | камерън нори | карлос алкарас | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook