След 6 месеца без победа: Матео Беретини е отново 1/2-финалист в ATP Тура

от в 20:30 на 05.04.2024
Елеонора Александрова

Последните шест месеца за Матео Беретини бяха истински кошмар за него, тъй като той бе принуден да пропусне немалко турнири, поради контузии. Това се отрази на ранкинга му, като в момента той се намира под номер 135. Завръщането му на състезателно ниво обаче изглежда обнадеждаващо. Преди 3 седмици, в първия си турнир за 2024-та, който бе Чалънджър надпреварата във Финикс, той достигна до финала, където загуби от Нуно Боржеш, а тази седмица, в Маракеш, той достигна до своя първия полуфинал на ниво ATP от 2022-ра година насам, надделявайки сънародника си Лоренцо Сонего с резултат 6:3, 7:6(5). В следващата фаза той ще срещне победителя между Мариано Навоне и Александър Вукич.

Първият сет започна ударно за бившия финалист от Уимбълдън, като още в първия гейм от началния удар на Сонего, той съумя да направи пробив, чрез който да си осигури преднина. Следващите геймове бяха бързи, без интрига в тях, а сервисът, който е основното оръжие на Беретини му помогна да запази преднината си. Така за по-малко от 30 минути игра бившият номер 6 поведе с 6:3. 

Втората половина ни предложи значително по-интензивна игра от двете страни. С допускането на немалко грешки от страна на Беретини и стабилизирането на играта на Сонего, сетът ни предложи повече драма, като и двамата имаха възможност за брейк, а при 5:4, настоящият представител на топ 70 имаше сетпойнт пред себе си. Въпреки това, италианците съумяха да стигнат до тайбрек. Дългият гейм започна обещаващо за бившия представител на топ 10, повеждайки с 2 точки. Сънародникът му обаче успя да навакса изоставането си и дори да поведе в тайбрека. Макар и в тези минути Сонего да бе играл вдъхновено, Беретини върна ритъма си на игра и спечели дългия гейм със 7:5, за да запише една от най-важните си победи през последните няколко месеца!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 6 месеца без победа: Матео Беретини е отново 1/2-финалист в ATP Тура Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лоренцо сонего | маракеш | матео беретини | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook