След 6 спасени мачбола: Световната №22 повали шампионката от Уимбълдън в Дубай

от в 14:58 на 22.02.2024
Елеонора Александрова

Световната номер 22, Сорана Кърстя, сътвори същински тенис подвиг, като осъществи на пръв поглед невъзможен обрат над актуалната шампионка на Уимбълдън, Маркета Водрушова, като румънката изоставаше с 2:6, 1:5, а чехкинята имаше шест възможности да затвори мача в своя полза, ала представителката на северната ни съседка показа здрави нерви в най-ключовите моменти и надви световната номер 8 с 2:6, 7:6(1), 6:2.

За фаворитката, срещата започна повече от добре. Макар и румънката да имаше шансове да се завърне в играта, при 2:1 и 4:1, "мейджър" шампионката не позволи на опонентката й това да се случи и спечели убедително първия сет с 6:2.

По аналогичен начин започна и втората половина на двуйоя. Водрушова реализира два поредни пробива и така чехкинята успя да поведе с наглед комфортното 5:1. В седмия гейм на сета представителката на топ 10 имаше два мачпойнта пред себе си и точно, когато победата й изглеждаше на една ръка разстояние, Кърстя се спаси от този кризисен момент. В четири от следващите шест подавания, световната номер 8 имаше още четири възможности да затвори мача в своя полза, ала опонентката не й позволи и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В дългия гейм румънката изцяло доминираше на корта и допускайки само една точка в него, изравни сетовете.

Вдъхновена от събитията във втория сет, Кърстя вдигна драстично нивото си на игра и в третия ролите изглеждаха разменени. С един ранен и един късен пробив, тя контролираше сета, което й позволи да ознаменува победата си и така да се класира за полуфиналите в Дубай, където ще срещне Жасмине Паолини, която има един ден почивка, след като Елена Рибакина се оттегли от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 6 спасени мачбола: Световната №22 повали шампионката от Уимбълдън в Дубай Елеонора Александрова
Теми:  
сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook