След АО: Григор запазва позицията си в световната ранглиста и се доближава до топ 10

от в 04:18 на 29.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров изпрати с доста положителни емоции тазгодишната си кампания на австралийска земя, където сложи край на "сушата" си без титла от 2017-а насам, след като завоюва трофея на турнира в Бризбейн. Впоследствие обаче участието на най-добрия ни тенисист на Откритото първенство на Австралия не протече по така желания от всички ни начин и макар той да увеличи серията си до седем поредни победи в хода на новия сезон, то злощастно отпадна в третия кръг от непретенциозния Нуно Боржеш.

В крайна сметка поражението за първата ни ракета далеч не хвърли тъмна светлина върху позицията му в световната ранглиста и така бленуването от всички ни завръщане на Димитров в челната десетка на планетата, предвид факта че сънародникът ни продължава да бъде ранкиран под номер 13 в класацията на АТР и след края на Аустрелиън Оупън. С участието си в Мелбърн Григор прибави към актива си едва 10 пункта и вече има 2785 точки в подреждането, докато заемащият десетата позиция от днес Стефанос Циципас разполага с 3025 точки, което означава, че "скромната" разлика от 240 пункта, както и позиционираните непосредствено пред българина Каспър Рууд и Алекс де Минор, разделят Димитров от завръщане в топ 10 за първи път от 2018-а година насам, а пълния оглед на АТР класацията можете да разгледате тук.

Следващият турнир в календара на световния номер 13 пък се явява изключително силният АТР 500 турнир в Ротердам, който ще се проведе в периода от 10 до 18 февруари, като най-добрият ни тенисист ще има задачата да защити полуфинала си отпреди година в нидерландския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След АО: Григор запазва позицията си в световната ранглиста и се доближава до топ 10 Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook