След Аустрелиън Оупън: Григор Димитров отстъпва в световната ранглиста

от в 05:57 на 30.01.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира отлична форма по време на австралийското си турне, но за съжаление, жребият на Откритото първенство на Австралия не бе никак благосклонен към него, противопоставяйки го още в третия кръг на бъдещия шампион и вече десеткратен носител на трофея Новак Джокович. В откриващите си две срещи нашето момче не изпита никакви затруднения срещу Аслан Карацев и Ласло Джере и макар да показа високо ниво на игра в двубоя си срещу сърбина, то в крайна сметка 22-кратният "мейджър" шампион успя да пречупи съпротивата на родния ни представител в последователни сетове.

През миналия сезон българинът отпадна още във втория етап, а тазгодишното му достигане до един кръг по-напред му гарантира нови 45 точки в актива за световната ранглиста. За съжаление обаче, това не бе достатъчно, за да запази досегашната си позиция в класацията и поради скока на Себастиан Корда днес хасковлията отбелязва регрес от едно място до №29 в света.

Тепърва обаче първата ни ракета ще има възможност да възвърне загубената позиция и да напредне в класирането, тъй като му предстои да се включи в три поредни надпревари - в Монпелие (6-12 февруари), в Ротердам (13-19 февруари) и в Марсилия (20-26 февруари).

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След Аустрелиън Оупън: Григор Димитров отстъпва в световната ранглиста Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook