След близо 2 години извън тениса: Бивш финалист се завърна победоносно на Уимбълдън

от в 19:25 на 05.07.2023
Мирела Николова

Милош Раонич, който бе извън игра в продължение на близо две години заради контузия, днес отново показа класата си на трева и се завърна победоносно на Уимбълдън. Финалистът от 2014-а изостана със сет в откриващия си сблъсък срещу Денис Новак, но впоследствие повиши интензитета в играта си и успя да осъществи обрат, за да постигне крайното 6:7(5) 6:4 7:6(5) 6:1. По този начин канадецът продължава към втория кръг на надпреварата, където му предстои битка срещу един измежду Томи Пол и Шинтаро Мичизуки.

Канадецът можеше да разчита на началния си удар, благодарение на който взимаше предимство в разиграването и трупаше бързи точки в актива си. Същевременно обаче офанзивите на бившия финалист нерядко завършваха с непредизвикан пропуск, поради което така и не успя да поведе в резултата и се стигна до тайбрек. Там обаче Новак на няколко пъти хвана в крачка налитащия към мрежата съперник и съумя да излезе напред в отделните части.

След този успех нивото на австриеца се понижи в началото на втория сет, от което Раонич не пропусна да се възползва, и станахме свидетели на пробив още в първия възможен момент. Оттам насетне северноамериканецът доминираше изцяло и безпроблемно опази аванса си, за да открие сметката си в общия резултат.

Третата част премина под диктовката на сервиращите, които често предприемаха офанзиви към мрежата, откъдето бързо завършваха с уинър от въздуха. Така изходът на сета отново бе доведен до тайбрек, в който Раонич показа, че си е взел поука от дебютния сет и с добре конструирани разигравания достигна до успеха.

В четвъртия сет съпротивителните сили на Новак сякаш напълно се изчерпаха и той можеше просто да стане свидетел на профучаващите край него високоскоростни уинъри на противника. След два пробива и пет поредни гейма в актива си бившият №3 записа първата си победа на "свещената трева" от 2019-а насам!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 2 години извън тениса: Бивш финалист се завърна победоносно на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | милош раонич | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook