След близо 3-часова битка: Кузманов откри победоносно участието си в Генуа

от в 14:27 на 20.09.2022
Калоян Соколов

Само преди два дни отборът на България за Купа "Дейвис" разгроми с 3:0 победи гостите от Южна Африка и така нашите момчета си осигуриха класиране за решителен плейоф, в който ще играят за изкачване в Световна група I. И този път важна част от тима ни беше нашата втора ракета Димитър Кузманов, чийто успех ни даде преднина в сблъсъка, а оттам насетне нямаше проблеми за българите да се поздравят с крайния триумф.

Самият Мико пък веднага замина за италианския град Генуа, където беше заявил участие на Чаланджър надпревара. Това се явява и последна проверка за пловдивчанина преди началото на Sofia Open, а любопитното е, че турнирът се провежда на червени кортове и родният ни представител няма да има почти никакво време да се приспособява към твърдата настилка в "Арена Армеец".

Днес Кузманов изигра дебютната си среща от въпросното състезание, като беше въвлечен в близо тричасовка битка с квалификанта Андрей Чепелев, ала все пак намери сили да сломи съпротивата на руснака - 6:3 2:6 6:3. В следващия кръг на нашия сънародник му предстои още по-тежко изпитание, защото ще премери сили с един измежду Стефано Травалия (номер 193) и втория поставен Тиаго Монтейро (номер 66).

Първият сет се развиваше отлично за Мико, който минаваше с лекота през собствените си подавания и същевременно често притискаше съперника си от ретур. Самият Чепелев срещаще сериозни трудности с началния си удар, което се дължеше на множеството допуснати двойни грешки от негова страна. Това позволи на българина да реализира пробив, а впоследствие той отрази два поредни брейкбола, за да поведе с 4:1 гейма и оттам насетне нямаше проблеми със затварянето на частта в своя полза.

Кузманов веднага отмъкна съперниковия сервис за начало на втория сет, ала изведнъж играта му тотално се срина и грешките заваляха от негова ракета. Квалификантът пък се възползваше неизменно от неубедителните втори подавания на по-високоранкирания тенисист и се стигна дотам, че втората ни ракета не можа да защити нито веднъж началния си удар в хода на частта и закономерно победителят щеше да бъде определено в решителен сет.

Там пловдивчанинът съумя да осъществи пробив в третия гейм, възползвайки се от общо шестата си възможност. Руснакът далеч не се беше отказал и не спираше да въвлича родния ни представител в продължителните размени от дъното на корта, но Кузманов демонстрира завидна устойчивост, задържайки преднината си до последно и заслужено се поздрави с успеха в двубоя.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 3-часова битка: Кузманов откри победоносно участието си в Генуа Калоян Соколов
Теми:  
андрей чепелев | бгтенис | генуа | димитър кузманов | Обзори | Стефано Травалия | тиаго монтейро | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook