След близо 5-часова епика: Гарин изкова първия обрат от 0:2 на тазгодишния Уимбълдън!

от в 17:25 на 04.07.2022
Мирела Николова

Сезонът започна изключително негативно за Кристиан Гарин, който записа серия от ранни поражения и записа най-ниското си класиране в световната ранглиста от над 2 години насам. Преди началото на Уимбълдън чилиецът имаше отрицателен баланс победи-загуби, но през последната седмица успява да напомни за своите качества, които го изведоха до 17-ата позиция в края на миналия сезон.

Днес Гарин демонстрира изумителна воля, съумявайки да навакса пасив от 0:2 сета срещу поставения под номер 19 Алекс Де Минор, за да осъществи първия пълен обрат в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания. В битка, продължила 4 часа и 38 минути, световният №43 успя да надделее след решителен тайбрек в петия сет, затваряйки сблъсъка за крайното 2:6 5:7 7:6(3) 6:4 7:6(6). Така той си гарантира дебют в четвъртфиналната фаза на турнир от Големия шлем, където му предстои да се изправи срещу победителя от мача между Ник Кирьос и Брандън Накашима.

В първите два сета двамата демонстрираха доста равностойна игра, но множеството непредизвикани грешки от страна на чилиеца направиха разликата в решителните минути. Това в комбинация с хладнокръвието на Де Минор и честите атаки от негова страна доведе до преимущество от 2:0 за австралиеца в общия резултат.

Третата част стартира позитивно за Гарин, който значително стабилизира нивото си и все по-често можехме да го видим да предприема офанзивни действия. Така той съумя да постигне успех в последвалия тайбрек, спечелвайки последните шест точки от него. Световният №43 пренесе устрема си и в четвъртия сет, където пое инициативата отрано, след което безпроблемно поддържаше аванса си, за да предизвика изиграването на решителен пети сет.

В него качеството на игра продължи да бъде изключително високо, тъй като двамата бяха свели неточностите си до минимум и не даваха почти никакви лесни точки на противника. След като си размениха по един пробив в първите два гейма от частта, в нейния край Де Минор достигна до два мачбола, но не успя да оползотвори никоя от тях. Впоследствие чилиецът също не се възползва от отворилите се възможности за брейк и така се стигна до най-логичния завършек, а именно дълъг тайбрек.

Там австралиецът започна с предимство от 5:3, но за пореден път допусна драстичен спад в представянето си, заради който позволи обрат до 5:9. Макар да пропусна първия си шанс да спечели двубоя, то при втория опитът за минаващ удар на младока не се увенча с успех и Гарин можеше да ликува с крайната победа, постигната след 4 часа и 38 минути игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След близо 5-часова епика: Гарин изкова първия обрат от 0:2 на тазгодишния Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | кристиан гарин | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook