След бляскавия старт на сезона: Корда и Тиафо откриха победоносно кампаниите си на АО

от в 09:12 на 16.01.2023
Мартин Петков

Началото на новия сезон беше дадено с новосформирания отборен турнир United Cup, където тимът на САЩ опустоши всичко останало селекции в състезанието и триумфира безапелационно с трофея, което се превърна в поредното доказателство, че бъдещото на американския тенис е светло. С пряка заслуга за успеха на родината си беше втората ракета при мъжете на "янките" - Франсис Тиафо, който записа победи във всичките си сблъсъци и загатна за отличната си форма, която затвърди през днешния откриващ ден на Аустрелиън Оупън и се поздрави с изстрадан успех на старта срещу Даниел Алтмайер, дошъл за 3 часа и 28 минути на корта - 6:3 6:3 6:7(5) 7:6(6). По този начин световният номер 16 продължава напред към втория етап на надпреварата в Мелбърн и ще срещне най-младия участник в турнира - 17-годишният квалификант Ючен Шен.

В началната фаза от двубоя полуфиналистът от US Open беше безупречен във всяко едно значение на думата и ударите му по посока половината на германеца се превръщаха в неспасяеми печеливши отигравания, което му донесе два пробива и съответно възможността да я причисли към сметката си. Американецът впоследствие продължи да поддържа все така високи стойностите си на собствено подаване и след като наказа колебанията в представянето на световния номер 92, увеличи преднината си.

В третата част Тиафо остана все така безупречен, като проби и си осигури възможност да сервира за победата, ала тогава Алтмайер изправен до стената намери противодействие срещу стила на фаворита и предизвика изиграването на тайбрек, в който остана непоколебим и изпрати мача в четвърти сет. В него съотношението на силите беше напълно равностойно, което ни отведе до нов дълъг гейм, в който американецът успя да отрази сетбол и впоследствие без излишни колебания оползотвори втория си мачбол, за да сложи точка на спора.

По-рано в хода на днешния ден в игра също така видяхме и друг от големите таланти на американския тенис в лицето на Себастиан Корда, който имаше блестящо начало на годината на надпреварата в Аделаида и достигна финал, но в него след пропусната шампионска точка преклони глава пред Новак Джокович. Синът на носителя на титлата от Откритото първенство на Австралия за 1998 - Петр Корда, нагледно тръгва по стъпките на баща си и днес откри победоносно кампанията си в Мелбърн срещу бившия представител на световния топ 20 Кристиан Гарин - 6:4 1:6 6:3 6:2. С този си триумф, изкован за 2 часа и 36 минути на корта, Себи се класира за втория кръг в турнира, където го очаква среща с квалификанта Йосуке Ватануки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След бляскавия старт на сезона: Корда и Тиафо откриха победоносно кампаниите си на АО Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | себастиан корда | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook