След час игра: Гоф "върза геврек" на световната №67 и записа 8-а поредна "мейджър" победа!

от в 04:41 на 15.01.2024
Мартин Петков

Кори Гоф не спира да блести от началото на 2024-та година насам и след като триумфира с титлата на турнира в Окланд, то най-новата шампионка в надпреварите от Големия шлем откри по крайно убедителен начин кампанията си на Аустрелиън Оупън. Американската тийнейджърка засвидетелства страховитата спортна форма, в която се намира, като безпроблемно преодоля теста на Анна Каролина Шмиедлова след точно 60 минути игра и записа осмата си поредна "мейджър" победа - 6:3 6:0.

С това световната номер 4 продължава безпроблемно напред към втория етап на Откритото първенство на Австралия, където я очаква да премери сили със сънародничката си Каролин Долехиде в търсене на поредния си знаков триумф на голямата тенис сцена.

Началният сет от двубоя далеч не ни предостави желаното от всички ни равнище за надпревара от подобен калибър, предвид факта че грешките от страна и на двете тенисистки преобладаваха на корта, което допълнително улесняваше посрещачите, като в даден момент станахме свидетели на цели седем поредни пробива. Това обаче на практика не притесни особено Коко, която в заключителните мигове от откриващата част най-после съумя да стабилизира равнището си и навлезе в ритъм при размените от основната линия, където наложи превъзходството си и безпроблемно направи първата крачка по пътя към победата.

На старта на втората част шампионката от US Open побърза да онагледи разликата в класите между себе си словашката тенисистка, като умело навлизаше навътре в корта при конструирането на атаките си и си даваше нужното време, за да избере правилния завършек на своите офанзивни акции. Същевременно световната номер 67 далеч нямаше с какво да се противопостави на четвъртата поставена чисто технически, което позволи на Гоф изцяло да наложи доминацията си в срещата и печелейки последните осем гейма за сблъсъка, узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След час игра: Гоф "върза геврек" на световната №67 и записа 8-а поредна "мейджър" победа! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Ана Каролина Шмиедлова | кори гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook