След два дни игра: Лазаров допусна поражение на старта в Анталия

от в 10:49 на 25.02.2022
Диана Андреева

Дъждовното време в Анталия сериозно затруднява организацията на Фючърс турнира в града през тази седмица. Александър Лазаров започна първия си мач през вчерашния ден, но не успя да завърши срещата и тя бе доиграна днес. Това ще бъде и единственият двубой на четвръта ни ракета в събитието, защото той бе надигран в първи кръг от световния номер 564 Чезар Крету - 3:6 7:6(5) 6:3 в полза на румънеца. 

Лазаров започна да нанася мощни удари от основна линия още от първата точка на двубоя, докато неговият противник се опитваше да открие своя ритъм. Алекс превъзхождаше румънеца във всеки един аспект и успя да реализира общо два брейка, за да поведе с 4:0. Макар в последвалото си подаване четвъртата ракета на страната ни да бе пробит, той не допусна да загуби концентрация и откри общия резултат в своя полза. 

След почивката силите на корта се изравниха и Крету все по-често вкарваше в действие мощния си форхенд. Румънецът бе притиснат до стената в третия гейм, но демонстрира характер и успя да спечели подаването си. Не след дълго обаче колебливата му игра от сервис линията все пак позволи на Лазаров да направи пробив и с това да излезе напред в резултата - 3:2. 

Отговорът на Крету не закъсня и той не само, че реализира рибрейк, а и спаси нови две точки за пробив и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В решаващия дълъг гейм Лазаров дори за момент не успя да вземе инициативата в свои ръце. Българинът допусна серия от непредизвикани грешки, което в комбинация с отлична игра от страна на опонента му, изпрати втория сет в сметката на румънеца и общият резултат беше изравнен. 

Поради дъждовното време в Анталия мачът бе прекъснат, което сериозно наруши ритъма на двамата състезатели и началните минути на решаващия сет бяха повече от трудни за тях. Крету бе този, който задаваше темпото в разиграванията и отмъкна подаването на Лазаров още за 1:0, за да си осигури впоследствие комфортна преднина. Лазаров обаче показа, че е готов да се бори и изравни в резултата до 3:3, само че оттам насетне Алекс не успя да спечели нито гейм повече и не след дълго напусна корта победен.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След два дни игра: Лазаров допусна поражение на старта в Анталия Диана Андреева
Теми:  
ITF | александър лазаров | анталия | Български тенис | лазаров | тенис турнир в анталия | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook