След два "геврека": Джокович разгроми шампиона от Sofia Open и е 1/4-финалист в Мелбърн!

от в 06:51 на 21.01.2024
Мартин Петков

Новак Джокович постигна една от най-разгромните си победи в турнирите от Големия шлем, след като загуби едва три гейма в осминафиналния си двубой на тазгодишния Аустрелиън Оупън. Сърбинът имаше задачата да се изправи срещу шампиона от Sofia Open и 20-и поставена Адриан Манарино, който вече бе прекарал близо 15 часа на корта, изигравайки три петсетови сблъсъка, което безспорно натежа днес в полза на световния номер едно и той триумфира със смразяващото 6:0 6:0 6:3.

По този начин рекордьорът по "мейджър" трофеи се класира за финалната осмица в Мелбърн, където за място в топ 4 ще спори с Тейлър Фриц, който по-рано днес се наложи над миналогодишния финалист Стефанос Циципас.

Още в първите минути от двубоя се появиха оптимистични знаци за френския ветеран, който достигна до два брейкбола в дебютното за мача подаване на фаворита. Изправен пред угрозата да се раздели със сервиса си още на старта, Ноле блесна с пласирането на началния си удар и оцеля, като мигновено наложи темпото си в разиграванията и видимо изтощеният физически левичар трудно изобщо оставаше равностоен в тях. Именно огромната разлика в свежестта между двамата допринесе за обилното количество неточности, които допусна Манарино, докато топ поставеният остана безупречен в това отношение и засвидетелства класата си, като "върза геврек" на противника.

Втората част стартира също толкова доминантно за сърбина, който побърза да впечатли и в близост до мрежата, с което на практика обезкуражи шампиона от Sofia Open, за когото грешките се превърнаха в нещо очаквано, като той инкасира поредния си пробив. Тогава световният номер 19 се опита да намали изоставането си в статуквото и в гейм с маратонска продължителност от над десет минути, като пропусна точка за рибрейк, което допълнително го демотивира, за да станем свидетели на продължаване на серията на Джокович, който загуби едва две точки в следващите три подавания, "връзвайки втори геврек" на ветерана.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След два "геврека": Джокович разгроми шампиона от Sofia Open и е 1/4-финалист в Мелбърн! Мартин Петков
Теми:  
atp | australian open | sofia open | адриан манарино | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook