След два "геврека" и спор със съдията: Демотивиран Пер отстъпи на световния №9 в Ню Йорк

от в 20:24 на 30.08.2022
Мирела Николова

Беноа Пер изживява един от най-слабите периоди в кариерата си, за което свидетелстват изключително разочароващите му резултати през настоящия сезон, по време на който е спечелил едва 9 от всичките си 35 изиграни мача. Наскоро той намекна за скорошен край на кариерата си, което звучи напълно логично предвид липсата на всякаква мотивация за игра у французина през последните месеци.

Това бе видно и през днешния ден в откриващия му двубой на US Open срещу световния №9 Камерън Нори, в големи периоди от който Пер не изпитваше ни най-малко желание за игра и неточностите от неговата ракета се редяха една след друга. В хода на цялата среща френският представител записа общо 56 непредизвикани грешки срещу само 19 уинъра и напълно резонно напусна надпреварата в Ню Йорк след загуба с 0:6 6:7(1) 0:6.

В откриващия сет Пер не влагаше каквото и да било усилие и не успя да избегне "геврека" срещу полуфиналиста от Уимбълдън, който съхрани концентрацията си и безпроблемно поведе в общия резултат. Във втората част световният №173 все пак стабилизира до известна степен представянето си и съумя да се опази от пробиви до 3:3. В следващия гейм обаче на един от зрителите му прилоша, което доведе до продължителна пауза.

По време на прекъсването французинът си позволи да отиде да разговаря със своя треньор в трибуните, което е в разрез с правилника и заради което съдията на стола Карлос Бернардеш му даде официално предупреждение. Последва избухване от страна на Пер, който влезе в спор с арбитъра, използвайки като довод нововъведеното правило за разрешаване на треньорска помощ, но веднага бе контриран от Бернардеш, който му обясни, че стореното от тенисиста не е позволено от правилника.

След паузата световният №173 остана равностоен на противника и успя да докара нещата до тайбрек, където обаче нова серия от пропуски му коства изоставане от 0:2 сета. Третата част пък по нищо не се различаваше от първата, тъй като мотивацията на французина отново се изгуби напълно и той инкасира нов сет на нула, изпратил Нори във втория кръг, където му предстои двубой срещу Макензи Макдоналд или Жоао Соуса.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След два "геврека" и спор със съдията: Демотивиран Пер отстъпи на световния №9 в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | беноа пер | камерън нори | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook