След едва 59 минути: Световният №23 разгроми екзекутора на Надал в Мелбърн и е 1/2-финалист!

от в 02:11 на 03.03.2023
Мартин Петков

Томи Пол имаше мечтан старт на новия сезон, след като изненада целия свят на тениса с представянето си по време на Откритото първенство на Австралия, където се възползва от ранните отпадания на топ поставените в долната част на схемата и намери място на дебютния си полуфинал в Големия шлем, преди впоследствие да бъде надигран от бъдещия шампион Новак Джокович. Оттам насетне американецът не успя да доразвие подема си и инкасира разочароващо поражение на домашния си турнир в Делрей Бийч, но през настоящата седмица на АТР 500 надпреварата в Акапулко се завърна обратно на победния път и се класира за четвъртфиналната фаза, където трябваше да срещне екзекутора на Рафаел Надал в Мелбърн - Макензи Макдоналд.

Световният номер 23 изигра безспорно най-добрия си мач в мексиканския град досега и се нуждаеше от само 59 минути на корта, за да се разправи със сънародника си с впечатляващото 6:2 6:2. С успеха си Пол, който преди три години изгря на голямата сцена с победата си над първата ни ракета Григор Димитров по време на Аустрелиън Оупън, се класира за финалната четворка в Акапулко и в спор за място в мача за титлата ще срещне един измежду сънародниците си Тейлър Фриц и Франсис Тиафо.

В началото на двубоя се създаде убеждението, че световният номер 62 ще бъде тенисистът, който да определя темпото на игра, като дори разполагаше с брейкбол, но впоследствие полуфиналистът от Мелбърн покачи значително равнището си и чрез серия от печеливши комбинации реализира пробив. С това си действие по-високоранкираният американец изцяло взе инициативата на своя страна, като успяваше да продуцира уинър при всяка по-плитка топка в половината си, която пласира съперникът му, и дублира предимството си в резултата, записвайки откриващия сет на сметката си.

Във втората част статуквото на корта по отношение на печелившите удари остана непроменено и скоропостижно Пол се поздрави с пробив в актива си. Оттам насетне световният номер 23 беше безупречен във всеки един аспект в представянето си, като освен че не постави преднината си под въпрос, то той я увеличи след втори брейк, с което сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След едва 59 минути: Световният №23 разгроми екзекутора на Надал в Мелбърн и е 1/2-финалист! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | макензи макдоналд | рафаел надал | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook