След емоционалния двубой помежду им : Какви глоби получиха Кирьос и Циципас?

от в 10:26 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Стефанос Циципас сътвориха най-качествения двубой от началото на Уимбълдън, а драмата беше дори в повече от небоходимото. Двамата играчи продуцираха тенис от най-висока класа, като трибуните бяха в почти постоянен екстаз в продължилото тричасово зрелище, което завърши с успех на Кирьос.

Австралиецът за пореден път се забърка в серия от скандали на корта, след като страничните съдии на два пъти го докладваха за използване на нецензурен език, докато накрая Ник не издържа и помоли един от лайнсмените да бъде остранен, защото има да отговаря само за една линия и все пак не съумява да свърши адекватно работата си. Впоследствие дойде и най-интересното събитие от сблъсъка, тъй като Циципас се вбеси от загубата на втория сет и изстреля топка по посока на трибуните. Тогава някогашният номер 13 настоя за моментална дисквалификация на съперника си, защото е можел да нарани някой от зрителите и даде пример с отстраняването на Новак Джокович от Откритото първенство на САЩ.

Неговите протести обаче не бяха уважени и темата остана да се дискутиря след края на мача, когато опонентите си размениха серия от остри реплики. Гъркът определи Кирьос като "зъл", а световният номер 40 използва епитета "мекушав" за да "върне услугата" на четвъртия поставен.

Всичко това нямаше как да остане ненаказано от организаторите на Уимбълдън и те наложиха солидни глоби на Кирьос и Циципас. Бившият финалист на Ролан Гарос ще трябва да се раздели с 10 хиляди долара заради запратената топка към публиката, а цветущият език на Ник ще му струваше 4 хиляди долара от неговата банкова сметка. Интересното е, че това е второ парично наказание за австралиеца на Уимбълдън, като първото беше свързано с плюнка по посока на фен, който според играча е отправял расистки обиди към него по време на срещата му от откриващия кръг на надпреварата с Пол Джуб и струваше на канбереца още 10 хиляди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След емоционалния двубой помежду им : Какви глоби получиха Кирьос и Циципас? Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | стефанос циципас | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook