След епична битка: Шампионката от Уимбълдън записа първи успех след големия триумф

от в 21:02 на 08.08.2022
Мирела Николова

Елена Рибакина направи фурор на тазгодишното Открито първенство на Великобритания, превръщайки се в първата казахстанка, спечелила трофей от Големия шлем. През миналата седмица тя откри американското си турне с участие на турнира в Сан Хосе, но още в откриващата си среща допусна обрат срещу бъдещата шампионка Дария Касаткина. Днес обаче казахстанската представителка напомни за изявите си на Уимбълдън и постигна първия си успех като "мейджър" шампионка, надделявайки със 7:5 6:7(3) 6:1 над квалификантката Мари Бузкова в двубой, продължил точно 3 часа. В следващия етап световната №27 ще се изправи срещу победителката от срещата между десетата поставена Кори Гоф и Мадисън Бренгъл.

Фаворитката изпитваше известни проблеми с това да намери ритъма си в началото на двубоя и ударите ѝ често излизаха извън очертанията на корта. Това ѝ коства изоставане от ранен пробив и 1:3, но впоследствие тя започна да демонстрира играта, извела я до трофея на Уимбълдън, и обърна нещата в своя полза за 5:3. Макар да бе пробита, докато сервираше за спечелване на сета, Рибакина не позволи това да окаже влияние на представянето ѝ и притисна съперничката си в последния възможен момент, за да реализира късен брейк, подпечатал успеха ѝ в дебютната част.

Вторият сет също не бе лишен от интрига, като качеството на игра остана високо, а продължителните разигравания от основната линия също изобилстваха. Първата, която успя да оползотвори възможностите си, бе Бузкова, за да поведе с 6:5, но тя отново позволи напрежението да я завладее и съвсем скоро бе поставено началото на тайбрек. В него резултатът се развиваше напълно равностойно до 3:3, преди чехкинята да поеме контрола върху случващото се и да спечели последните 4 точки от сета, възвръщайки паритета в отделните части.

Рибакина си върна контрола още в откриващите минути на финалния сет, където отличното пласиране на ударите ѝ донесе пробив още в първия гейм на противничката. Това внесе спокойствие в действията на 23-годишната казахстанка, която продължи да доминира събитията благодарение на напълно изчистената си от грешки игра и не след дълго осъществи втори пробив за 4:1, с който предреши изхода на мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След епична битка: Шампионката от Уимбълдън записа първи успех след големия триумф Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook