След година извън тениса: Винъс Уилямс се завърна по мечтан начин на Уимбълдън!

от в 06:51 на 02.07.2022
Калоян Соколов

Винъс Уилямс изигра последния си мач досега на сингъл през миналия август, когато загуби на старта в Чикаго. Първоначално американката увери, че става дума за травма в областта на крака, но впоследствие разкри как вече не може да вярва на нито една част от тялото си и това ни накара да мислим, че отново нейното автоимунно заболяване се е обострило.

Все пак бившата номер едно реши да пътува със сестра си на тазгодишния Уимбълдън, за да я подкрепя, а изглежда, че завръщането на Серина е мотивирало и самата Винъс, която неочаквано получи "уайлд кард" за турнира на смесени двойки. Там тя се беше разбрала да си партнира с местния любимец Джейми Мъри, който е двукратен шампион на "свещената трева" в този тип надпревари и така се оформи една на пръв поглед почти непобедима двойка.

Техни съперници на старта бяха Майкъл Винъс и Алися Росолска, които затрудниха максимално двамата големи шампиони, но все пак Уилямс и Мъри намериха начин да се класират напред в състезанието - 6:3 6:7(3) 6:3 за малко над два часа игра. По този начин американо-британския тандем намери място във втория кръг, където ще срещнат местните представители Джони О'Мара и Алиша Барнет. 

Звездното дуо се сработи отлично още от началните минути, а Уилямс демонстрира, че не е забравила да сервира в границите на 190 километра в час и реализираше множество лесни точки чрез началния си удар. Седемкратната шампионка от Шлема удряше топката със заавидна мощ, като именно тя имаше главната заслуга за двата реализирани пробива в подаването на съперниците и скоро откриващият сет беше в историята.

Постепенно Винъс и Росолска се отърсиха от слабото начало и стабилизираха изявите си на собствен начален удар. Техните опоненти обаче не отстъпваха, защото асовете им непрестанно се множаха и не се виждаше как може да се стигне до обрат. Все пак новозеландецът пое нещата до голяма степен в свои ръце, щом дойде времето за тайбрек и се стигна до изненадващ паритет в общия резултат.

Решаващият сет се превърна в истинско показно на Уилямс и Мъри, чиято класа им позволяваше да са напълно безкомпромисни в близост да мрежата, а и имаха лукса да разчитат на далеч по-силни начални удари. В крайна сметка техните съперници се пропукаха в четвъртия гейм и оттам насетне нямаше връщане обратно за тях в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След година извън тениса: Винъс Уилямс се завърна по мечтан начин на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | джейми мъри | Обзори | смесени двойки | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook