След като пенсионира Серина: Томлянович триумфира срещу тенисистка с 13 поредни победи

от в 05:55 на 05.09.2022
Мартин Петков

Айла Томлянович имаше честта да бъде тенисистката, която на практика сложи край на кариерата на 23-кратната "мейджър" шампионка Серина Уилямс, след като в третия кръг на US Open повали легендата. Австралийката, чията кариера се радва на възход в последните месеци, използва по възможно най-добрия начин положителните емоции от срещата със Серина и през днешния ден постигна нов забележителен успех, след като в последователни сетове за близо два часа на корта надделя над намиращата се в серия от 13 поредни победи Людмила Самсонова - 7:6(8) 6:1. Триумфът отвежда световната номер 46 за дебютен път в четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на САЩ и там я очаква да срещне финалистката от Уимбълдън - Онс Жабер.

Интригуващите мигове на корта "заваляха" още от самото начало на двубоя, като в центъра на вниманието попадна рускинята, която доказа защо има поредица от толкова успехи зад гърба си и се облагодетелства от светкавичната размяна на пробиви, за да излезе напред в резултата с 4:1. Самсонова постепенно обаче загуби ритъма в представянето си, от което последваха куп неточности и тя предаде сервиса си, но мигновено опита контра офанзива, която неколкократно беше близо до това да сработи, ала австралийката демонстрира завиден характер и спаси цели седем сетбола на начален удар, с което спря набезите на съперничката, а на нас ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В дългия гейм двете вървяха ръка за ръка и никоя не се нагърбваше с рискови действия, преди грешка от ракетата на австралийката да до донесе осми сетбол пред световната номер 35, който тя отново пропиля и получила нужното вдъхновение Томлянович реализира с убийствен форхенд шансовете си, за да отмъкне откриващата част.

Разочарованието от пропуснатите възможности за рускинята се оказа по-голямо отвсякога и тя изигра навярно най-слабите си минути от началото на американското турне, като в рамките на пет гейма инкасира над 15 непредизвикани грешки и неизбежното се случи, след като световната номер 46 поведе с убедителното 5:0. Томлянович остана все така спокойна в ударите си и единствено връщаше топка от другата страна на мрежата, чакайки неточност от противничката, което само по себе си се превърна в повече от печеливша стратегия и тя триуфмира още с първия си мачбол.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След като пенсионира Серина: Томлянович триумфира срещу тенисистка с 13 поредни победи Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | айла томлянович | людмила самсонова

Коментари





Следвайте ни в Facebook