След класирането за 1/8-финала на Уимбълдън: Григор записа изцяло ново постижение в Шлема

от в 11:36 на 10.07.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров може да се пошегува вчера със своята сравнително напреднала тенис възраст, но всъщност 32-годишният тенисист прави един от най-силните си сезони в Големия шлем. Българинът започна годината с класиране за третия кръг на Аустрелиън Оупън, където беше спрян от бъдещия шампион Новак Джокович, а впоследствие за едва втори път съумя да достигне до осминафиналната фаза на Ролан Гарос, отстъпвайки на Александър Зверев в спора за място във финалната осмица на турнира.

Уимбълдън пък донесе нов "мейджър" осминафинал за родния ни представител, който има всички шансове да стигне още по-далеч в схемата, имайки предвид моментната си форма, но интересното е, че от вчера Гришо може да се похвали с изцяло ново забележително постижение в своята кариера, а именно да се класира за вторите седмици на Ролан Гарос и Уимбълдън в една и съща година.

Част от феновете на първата ни ракета сметнаха това за подходящ повод да се пошегуват с новия му спонсор, а именно "Lacoste", защото Димитров постига това още в първата си година на сътрудничество с френската компания, докато с Nike беше 0 от 11 в опитите си да постигне това.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След класирането за 1/8-финала на Уимбълдън: Григор записа изцяло ново постижение в Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | ролан гарос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook