След класирането за финала в Мелбърн: Надал с пореден рекорд в кариерата си

от в 06:48 на 09.01.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Рафаел Надал преодоля съпротивата на младока Емил Руусувуори и намери място в сблъсъка за трофея на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, където му предстои да се изправи срещу квалификанта Максим Креси. Вчера квалификантът отстрани нашия Григор Димитров, но сега му предстои наглед още по-тежко изпитание и Матадора изглежда твърд фаворит да се поздрави с първа турнирна победа от миналогодишния Мастърс в Рим, когато се справи със съпортивата на Новак Джокович в последния си мач.

Добрата серия на Матадора пък го изведе до поредното историческо постижение в неговата кариера, защото той ще има възможност да играе във финал на ниво ATP за 19-та поредена година, което не е правено от нито един друг играч в историята на тениса.

Изненадващото е, че второто място по този показател сред активните играчи се държи от Гаел Монфис, който пък е финалист в Аделаида и така маркира 18-тия си последователен сезон, в който си осигурява поне един шанс за спечелване на надпревара от най-високото ниво в тениса, а тройката се допълва от световния номер едно Новак Джокович, чиито изяви до момента са му позволили да бъде в 16-годишна подобна поредица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След класирането за финала в Мелбърн: Надал с пореден рекорд в кариерата си Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | любопитно | мелбърн | новак джокович | рафаел надал | рекорди

Коментари





Следвайте ни в Facebook