След малко над час игра: Томова не успя да се противопостави на Свитолина и отпадна в Мелбърн

от в 10:59 на 18.01.2024
Мартин Петков

Виктория Томова приключи с участието си на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като не съумя да поднесе своеобразната сензация срещу Елина Свитолина, с което отпада във втория кръг на надпреварата. Първата ни ракета при дамите видимо нямаше своите аргументи, за да се противопостави на украинката, която е сред скритите фаворити за титлата в Мелбърн, като световната номер 23 записа третата си победа в кариерно отношение срещу родната ни представителка - 6:1 6:3.

С това "австралийското лято" за Вики намира своя край, но тя трябва да е повече от доволно от постигнатото, предвид факта че подобри рекордното си класиране в класацията на WTA, докато за бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио предстои сблъсък срещу една измежду Катерина Синякова и Виктория Голубич в следващия етап на турнира.

Софиянката стартира по крайно оптимистичен начин двубоя, след като видимо знаеше какво да очаква в първите минути от 19-ата поставена и влизайки в ритъм, потегли в сблъсъка с пробив аванс. Оттам насетне обаче Свитолина мигновено придоби инициативата на корта, като дирижираше събитията в продължителните размени от дъното на корта и умело изчакваше възможността си да нанесе печеливш удар, за което Томова нагледно нямаше противодействие, и украинката спечели следващите шест гейма, за да запише откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част родната ни представителка съумя на първо време да спре серията на съперничката, като отстоя своето подаване, ала броени минути по-късно грешките от нейната ракета отново надвишиха допустимата норма и бронзовата олимпийска медалистка се сдоби с пробив в актива си. Последва повече от впечатляващ отговор на българката, която най-после заигра освободено психологически, като реализира рибрейк и спечели подаването си, за да поведе с 3:2, ала от този момент нататък Свитолина съумя да поднови абсолютната си доминация на корта и не отпусна нито гейм повече на Вики, преди да официализира победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След малко над час игра: Томова не успя да се противопостави на Свитолина и отпадна в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | бгтенис | виктория томова | елина свитолина

Коментари





Следвайте ни в Facebook